油拔法

gg_candy
|
一直想試. 但總是未實行.
於是昨晚同今早試左.
唔知係咪心理作用..昨晚臨訓前好累去試下.
到今早起身人好似無咁累咁喎

等我都KEEP住做先.

kwclau
|
gg_candy 發表於 18-6-7 11:07
於是昨晚同今早試左.

油拔好似係要空肚做喎,夜晚會唔會唔好㗎
初初做油拔的一星期,日日擦完牙後都會吐綠色黃色的痰,之後沒有了。夜晚好瞓左。精神好左。
gg_candy
|
kwclau 發表於 18-6-7 11:11
初初做油拔的一星期,日日擦完牙後都會吐綠色黃色的痰,之後沒有 ...
咦..係呀.
咁我要改早上做ONLY啦!
謝謝資訊

MC媽
|
kwclau 發表於 18-6-7 11:11
初初做油拔的一星期,日日擦完牙後都會吐綠色黃色的痰,之後沒有 ...

做油拔法,最好四至五個鐘前冇食嘢飲水,
夜晚做都得, 通常我患感冒嘅時候, 都會早晚一次, 平時就每朝早一次, 我做咗五,六年油拔, 最大改善係口腔,喉嚨問題, 例如 牙周病好番
Poyau
|
gg_candy 發表於 18-6-7 11:07
於是昨晚同今早試左.

加油
lingluk1306
|
請問用咩油?要需時幾耐?
gg_candy
|
Poyau 發表於 18-6-7 15:26
加油
THANKS!
csnkennis
|
回覆 lingluk1306 的帖子

有朋友教用有機冷榨椰子油,早上起身在擦牙、飲水前,用約一匙(15ml)既油含在口裏浪15分鐘左右,然後吐出,再用淡鹽水潄口,然後擦牙同飲多啲水就可。你可以上網睇下,都有教法。
lingluk1306
|
csnkennis 發表於 18-6-8 13:44
回覆 lingluk1306 的帖子

有朋友教用有機冷榨椰子油,早上起身在擦牙、飲水前,用約一匙(15ml)既油含在口裏 ...

明白 謝謝你
tingting2200
|
我堅持過一年左右,個人覺得唔係坊間講到咁神奇,不過牙齒白左,牙周病改善左係真
Kouichikouichi
|
tingting2200 發表於 18-6-8 14:09
我堅持過一年左右,個人覺得唔係坊間講到咁神奇,不過牙齒白左,牙周病改善左係真 ...

想請問下你地用咩油,我都係近呢半年先開始,用芝麻油,我試過用葵花籽油 用左幾次成支倒左 好腥 一入口想嘔,而家想轉栮椰子油 你地買開邊隻?
hhmum
|
我都試試過一排但對我來講係吾work,有人話排便很好但我係相反幾日冇得去
c.vieri
|
hhmum 發表於 18-6-26 22:54
我都試試過一排但對我來講係吾work,有人話排便很好但我係相反幾日冇得去
...

我之前都係試左一星期反而去唔到廁所,之後無再試