網購天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

第一次集運遇到呢D情況.....

咁我在間鋪頭買左D野..
點之店家發左2次貨....
第2次的發貨先係我想要的野...
第一次就虛假發貨.....

咁我的官方集運就見唔倒第2次發貨的單...
但在運單顯然已簽收
咁我就問客服啦
客服都話已簽收
仲質疑我好耐無理由見唔倒..
仲要我PRINT SCREEN 佢睇...
搞左好耐
最後話技術問題要等它們技術部門整....

唔知你地有無遇過呢D事最後可以搵倒份件呢??

一直幫蠅官方集運都好地地.....
一遇問題

翡翠宮

回覆樓主:

跟本官方集運一啲都唔好用,限制多多,機動性低。

大宅

回覆 lyh80115 的帖子

我都是用官方集運,一向用開中通官集,都沒有問題,但今次用真係好激氣,一張單集運3件貨送住宅區,共7.90kgs, 中通分了2次送貨,每次送貨收我20元,私自分2次送貨共收我40元,離譜,下次用官集真係要想清楚先,旺旺問佢地,佢地話是集運個邊分了2張單,速遞跟單送貨,所以分了2次送貨。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

喜喜媽媽 發表於 18-6-7 12:38
回覆 lyh80115 的帖子

我都是用官方集運,一向用開中通官集,都沒有問題,但今次用真係好激氣,一張單集運 ...
我一直用中通, 自從同4 px 合併左, 又要計體積重, 放棄左佢。 啱啱改左用私集, 試過都可以, 仲可以取貨才俾運費。

伯爵府

wmkcnw 發表於 18-6-7 21:04
我一直用中通, 自從同4 px 合併左, 又要計體積重, 放棄左佢。 啱啱改左用私集, 試過都可以, 仲可以取貨才俾 ...

我之前用中通就係貪唔計體積重,而家要計呀?咁我用返私集算數

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

flyinsky 發表於 18-6-7 21:28
我之前用中通就係貪唔計體積重,而家要計呀?咁我用返私集算數
我貪官集中通計實重, 買大件而輕的東西, 運費平好多。同埋可以用淘寶網追物流, 又可以賺金幣和評分。

子爵府

wmkcnw 發表於 18-6-7 21:04
我一直用中通, 自從同4 px 合併左, 又要計體積重, 放棄左佢。 啱啱改左用私集, 試過都可以, 仲可以取貨才俾 ...

我想買地氈,卷起發140cm高,以前中通收的,合併後單邊不能長過100cm⋯⋯

我未用過私集,請問可以介紹你用邊間嗎?

子爵府

wmkcnw 發表於 18-6-8 18:23
我貪官集中通計實重, 買大件而輕的東西, 運費平好多。同埋可以用淘寶網追物流, 又可以賺金幣和評分。
...

而家冇依支歌仔唱囉!
一去不返⋯⋯
依家要搵另外一間集運代替⋯⋯
係唔係都困難㗎啦?
有冇介紹啊?

侯爵府

旦仔 發表於 18-6-9 13:37
而家冇依支歌仔唱囉!
一去不返⋯⋯
依家要搵另外一間集運代替⋯⋯
你張地毯幾重? 如果計體積重, 運費可能唔平。
你在 bk. search 一下 私集, 好多 post 都有用家分享, 我都係咁樣搵啱自己的。

暫時得 p2p 計實重, 但佢無自提, 所以首重加上門 最低運費 約50 元, 我打算遲些用佢運傢俬。

啱啱試左 熱 buy 自提点好多, 但要 2一3日攞貨, 不然 10元一日倉租。

子爵府

wmkcnw 發表於 18-6-9 13:53
你張地毯幾重? 如果計體積重, 運費可能唔平。
你在 bk. search 一下 私集, 好多 post 都有用家分享, 我都 ...

請問係咪大部份嘅私集都會計體積重量?
好似以前中通咁,只計實重係唔係冇㗎啦?
真係懷念中通,人咁高嘅鏡啦,人咁高嘅地氈啦⋯⋯佢全都可以搵到我處又只計實重⋯⋯

別墅

回覆樓主:

乜原來中通同4px合併左,唔怪得依家得返間我未見過嘅官集啦,好彩上黎bk睇一睇!我想淘啲空樽同空盒,如果用私集真係好唔抵呀。。。有無人知除左p2p仲有無第二間私集淨係計實重唔計體積重呀?

首頁

尾頁

跳至