親子旅遊

跳至

首頁
12345...14

尾頁

複式洋房

訂了7月中去 還未收到取消通知、見網站房源以下架、是否兇多吉少?
但是聯絡業主 佢話冇問題!
由於業主是韓國人我怕他連自己也不知道.
可以怎麼辦?

大宅

花花爸爸 發表於 18-6-7 13:28
訂了7月中去 還未收到取消通知、見網站房源以下架、是否兇多吉少?
由於業主是 ...
我都訂左8月去, 點解會有取消通知?

複式洋房

bazz2013 發表於 18-6-7 14:43
我都訂左8月去, 點解會有取消通知?

因為我不知道他有沒有出租許可證,而平台已把這個房源下了架,因為之前有一些人已經被強制取消了。

大宅

花花爸爸 發表於 18-6-7 16:17
因為我不知道他有沒有出租許可證,而平台已把這個房源下了架,因為之前有一些人已經被強制取消了。
...

下架即係喺網站揾唔返間民宿?我8月去,屋主話佢申請緊。如要再找酒店就好煩

大宅

由於業主是 ...

我都訂左8月,當收到網上消息後我已分別聯絡房東及Airbnb 服務,他們都回覆我說已預訂的會照常,不會取消。房源下架表示不能再作出預訂。我的房東她正努力改善,希望盡快上返架。
如果你擔心,可以直接問Airbnb
「兒女是耶和華所賜的產業,所懷的胎, 是祂所給的賞賜。」 詩篇 127:3

複式洋房

jenny623 發表於 18-6-7 16:28
我都訂左8月,當收到網上消息後我已分別聯絡房東及Airbnb 服務,他們都回覆我說已預訂的會照常,不會取消 ...

OK唔該晒、麻煩如果你收到任何消息請告知我

複式洋房

紫蘿蘭 發表於 18-6-7 16:27

下架即係喺網站揾唔返間民宿?我8月去,屋主話佢申請緊。如要 ...

如果有新進展請告知我!THX

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

下架即係喺網站揾唔返間民宿?我8月去,屋主話佢申請緊。如要 ...

屋主話申請緊,
咁萬一申請唔到呢?
你到時揾酒店仲麻煩,
襯依家仲有時間拿拿聲睇下仲有冇 d 平價酒店 ,
暑假去好多已經 book 好哂,
我 7 月中住的酒店上年 12 月 book ,
依家已經冇哂我果隻兩床房

大宅

洛婷 發表於 18-6-7 16:35
屋主話申請緊,
咁萬一申請唔到呢?
你到時揾酒店仲麻煩,

一來我已付款,二來我有六個人,如果訂酒店會好貴,加上Airbnb 都話預訂左既唔會取消,咁間屋都係度,我唔擔心。
「兒女是耶和華所賜的產業,所懷的胎, 是祂所給的賞賜。」 詩篇 127:3

大宅

洛婷 發表於 18-6-7 16:35
屋主話申請緊,
咁萬一申請唔到呢?
你到時揾酒店仲麻煩,

其實佢地做生意,冇理由唔盡力去申請,即使未申請到,我都仲住得,只係唔再俾佢做打後日子既預訂

水晶宮

jenny623 發表於 18-6-7 16:43
一來我已付款,二來我有六個人,如果訂酒店會好貴,加上Airbnb 都話預訂左既唔會取消,咁間屋都係度,我唔 ...

咁你放心就 ok 啦

我係見果個 JM 話屋主申請緊,
只係覺得如果申請唔到,
襯依家仲有時間,
拿拿聲揾定 d 免費取消酒店,
以防萬一,
因為暑假都好 full

大宅

洛婷 發表於 18-6-7 16:51
咁你放心就 ok 啦

我係見果個 JM 話屋主申請緊,

你講得啱,如果未俾錢既我都建議搵酒店,但我俾曬錢,仲要在暑假旺季,現在好難搵酒店了。

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

jenny623 發表於 18-6-7 16:47
其實佢地做生意,冇理由唔盡力去申請,即使未申請到,我都仲住得,只係唔再俾佢做打後日子既預訂
...
唔係申唔申請既問題,要申請做民宿係有好多規舉,
唔係話屋主想申請就一定批架

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

jenny623 發表於 18-6-7 16:43
一來我已付款,二來我有六個人,如果訂酒店會好貴,加上Airbnb 都話預訂左既唔會取消,咁間屋都係度,我唔 ...
個人覺得不能盡信。。。。。如果佢真係犯法住宿,
到時無得唔下架架,
間屋係係到,
但無得攞出黎做民宿都係要取消,
下星期都交唔到資料就會下架

https://goo.gl/yTiyit

水晶宮

jenny623 發表於 18-6-7 17:04
你講得啱,如果未俾錢既我都建議搵酒店,但我俾曬錢,仲要在暑假旺季,現在好難搵酒店了。
...

唔係難揾酒店既,
不過如果依家先揾,
就肯定貴過早半年前 book 個價

大宅

shinku 發表於 18-6-7 17:06
個人覺得不能盡信。。。。。如果佢真係犯法住宿,
到時無得唔下架架,
間屋係係到,

謝謝你的資料,真係要睇清楚先,15號未得就要搵酒店了。都有啲擔心喎咁

大宅

回覆樓主:

咁係咪等到15號先再問屋主呢? 我個間就見佢全部日子都唔再俾人訂

男爵府

我屋企人都係經airbnb訂咗8月頭民宿,己比晒錢。個屋住突然話係佢職員報錯價,而家要加一陪錢,一係就叫我地取消booking。
我地諗住讓步叫佢取消,佢死都唔肯,反叫我地做取消booking,我地當然唔做啦(冇得全數退款)。
請問現在可以點做?

謝謝

男爵府

由於業主是 ...

樓上講得無錯,叫佢取消,你千奇唔好自己取消。之後記得寫返commemts,如實說明事件經過就可以了。

大宅

我都是

首頁
12345...14

尾頁

跳至