想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

2015年新婚,我們好順利地一擊即中,8周見到閃閃,但好不幸地9周流出血塊,當時還未識驚,等10周才去睇醫生,孕兆亦開始減少沒再高溫和胸脹痛,到了10周時,已經看不見閃閃,小天使已經離開了我,同年9月引產,心很痛哭乾了眼淚,不斷問上天《點解係我?!》

2016年收拾心情,日日祈求上天給我小天使,開始了紅d綠d歷程,月月期待,月月失望 ,心知越心急越無,個個月同先生交功課,身心疲累,努力了一整年都是失敗。眼見朋友中已經第2,3胎,心裡真的不是味兒。。。

大宅

回覆樓主:

踏入了2017年3月,我覺得要面對現實,同先生去看不育醫生,到底是哪裡出了問題,得出結果我的AMH好低0.48,先生精子普通 ,醫生建議我地iui,因為卵少ivf成功率不高,聽了意見後,我們給自己時限,年尾沒有就嘗試iui吧,4月照了輸卵管,2邊通正常,我就開始我既黃金3個月(聽說照完管是很易中的),開始同先生一齊睇中醫(我從沒睇過中醫調理),戒凍飲,到了6月都沒消息,當下我一心想減肥同先生一齊運動,因為食了中藥,感覺越來越肥,到了7月,有天游水時,3角位置有點拉扯,驗了紅綠d,終於都等到小天使來臨,當中懷胎10個月都有驚有喜,極度小心地渡過。。

大宅

回覆樓主:

我的小天使在2018年3月出世喇,現在2個多月了,希望帶俾大家,唔好放棄,做iui or ivf 都好,因時間唔等人,盡了力便無悔,在此祝大家好孕!

男爵府

回覆樓主

恭喜你呀,我amh都低,黎緊準備照輸卵管,希望可以接你好孕

大宅

~SumSumi~ 發表於 18-6-7 16:48
我的小天使在2018年3月出世喇,現在2個多月了,希望帶俾大家,唔好放棄,做iui or ivf 都好,因時間唔等人 ...

恭喜你!請問你是否做iui 成功?

大宅

chonglulu 發表於 18-6-7 16:57
恭喜你呀,我amh都低,黎緊準備照輸卵管,希望可以接你好孕

加油呀 祝成功!

大宅

jm141026 發表於 18-6-7 17:01
恭喜你!請問你是否做iui 成功?

是自然懷孕的

男爵府

回覆樓主

恭喜

首頁

尾頁

跳至