近期辦過回鄉卡的jm

|
請問影印身份証和舊回鄉卡的要求是怎樣?官網寫回鄉卡要正反兩面,是否一張A4紙出晒正反兩面?而香港身份証應該只要有相片那面,是否可一張A4紙影2張身份証副本?
girlbear
|
我係身份證正面+回鄉卡正面+回鄉卡背面
影喺同一張
一式兩份
414928    發表於 18-6-7 21:06
sharon26788
|
拎齊資料去果度影印,$12搞掂唔使自己煩。
birdbird
|

我其實影咗不同的配撘, 最終職員收咗:

回鄉卡 正反 面一張 A 4

身份證 正面在另ㄧ張A4。

ㄧ式2份
414928    發表於 18-6-7 21:06
Poyau
|
sharon26788 發表於 18-6-7 19:37

Jasmine-4711
|

如母為子申請,阿妈Id都要影印兩份,但可親子影印在同一頁

有錯請指正
TAKTAKB
|
Jasmine-4711 發表於 18-6-8 14:49

有錯請指正

即母lD十子|D影一張?
|
TAKTAKB 發表於 18-6-8 15:05

我几年前母子ID card影在同一張A4,衰左,要俾佢賺兩元影印一張。同人要分開影印。
朱古力妹妹
|
sharon26788 發表於 18-6-7 19:37

$12咁貴?
|
414928 發表於 18-6-7 18:50
請問影印身份証和舊回鄉卡的要求是怎樣?官網寫回鄉卡要正反兩面,是否一張A4紙出晒正反兩面?而香港身份証應 ...

去到比錢職員影,唔使煩
hahaha1231
|
TAKTAKB 發表於 18-6-8 15:05

我上個星期係旺角整, 除左媽媽,佢連爸爸身份証同回鄉證都要copy。
我淨係影左自己嗰d, 無影爸爸, 要係佢度影埋。
要架咩?定佢坤我
TAKTAKB
|
hahaha1231 發表於 18-6-8 15:47
我上個星期係旺角整, 除左媽媽,佢連爸爸身份証同回鄉證都要copy。
我淨係影左自己嗰d, 無影爸爸, 要係 ...

記憶中系爸媽是但一個咋喎
小倩
|
414928 發表於 18-6-7 18:50
請問影印身份証和舊回鄉卡的要求是怎樣?官網寫回鄉卡要正反兩面,是否一張A4紙出晒正反兩面?而香港身份証應 ...

回鄉卡文件

回鄉卡正面(上),身份證(下)
回鄉卡背面

各複印2份
小倩
|
Jasmine-4711 發表於 18-6-8 14:49

有錯請指正

五一同兩個仔續證

文件如下:

回鄉卡背面
父/母身份證 (邊個做監護人影邊個)
出世紙

各複印2份
TAKTAKB
|
小倩 發表於 18-6-8 15:54
回鄉卡文件

中旅好鬼煩,如去旺中,我會系下面有個商場仔影相十影印(平過中旅),免煩
|

阿媽(陪去果個家長)的回乡証都冇影過,只影阿媽身份証及係申請表倒填全家人資料。阿爸冇去应唔洗影,佢袋袋平安
yuensiu
|
我全部分開影印。
yuensiu
|

我上次幫仔做新證。
要父母passport & id,回鄉卡我地過晒期,老公唔係到,所以職員只收我個張回鄉證。
小倩
|
TAKTAKB 發表於 18-6-8 15:57
中旅好鬼煩,如去旺中,我會系下面有個商場仔影相十影印(平過中旅),免煩
...

我係俾佢收完錢
睇住佢點影&點排之後mark低
免得下次又俾人劏
kikiboy
|

身分證正面+反面 = A4
回鄉證正面+反面 = A4
父或母身分證正面+反面 = A4
(全部1式2份)
仲有出世紙