有冇皮膚科醫生介紹

ShingYan1
|
請問有冇皮膚科醫生介紹? 阿仔腳趾痕又甩皮,斷斷續續幾年了,時好時壞唔斷尾,睇開個皮膚科醫生已轉了幾次藥膏,都冇好轉。謝謝介紹。
happymeowy
|
試吓用稀釋滴露浸泡啲襪,再掉去洗衣機用熱水洗
我家少爺比我醫好咗
日月水火
|
腳仔咩事痕呀

ShingYan1
|
happymeowy 發表於 18-6-7 23:52
試吓用稀釋滴露浸泡啲襪,再掉去洗衣機用熱水洗
我家少爺比我醫好咗
...

Thanks
ShingYan1
|
日月水火 發表於 18-6-8 00:04
腳仔咩事痕呀

我覺得似香港腳,但醫生話是濕疹。
irischowys
|
ShingYan1 發表於 18-6-7 21:35
請問有冇皮膚科醫生介紹? 阿仔腳趾痕又甩皮,斷斷續續幾年了,時好時壞唔斷尾,睇開個皮膚科醫生已轉了幾次 ...

已pm你
ShingYan1
|
irischowys 發表於 18-6-8 07:59
已pm你

Thanks
eemm
|
何家強

好細心
ShingYan1
|
eemm 發表於 18-6-8 10:57
何家強

好細心

Thanks
mayyy021
|
荔景余嘉玲中醫師,我個女當時成個背脊都生滿好似濕疹、但又同濕疹有區別既野,都係佢醫好。而家個女幾乎冇返發,出去做埋推拿去色素,靚嗮
ShingYan1
|
mayyy021 發表於 18-6-8 23:02
荔景余嘉玲中醫師,我個女當時成個背脊都生滿好似濕疹、但又同濕疹有區別既野,都係佢醫好。而家個女幾乎冇 ...

Thanks
祖明
|

我仔嚴重濕疹15年,朋友介紹睇中環楊志強,終於控制到,不過第一次睇要排一個月

ShingYan1
|
祖明 發表於 18-6-9 23:57
我仔嚴重濕疹15年,朋友介紹睇中環楊志強,終於控制到,不過第一次睇要排一個月

...

Thanks
榆樹
|
ShingYan1 發表於 18-6-8 07:20
我覺得似香港腳,但醫生話是濕疹。

可能2樣都有, 仔仔夠大的話, 睇下可否帶多對 襪仔返學換, 保持腳仔乾爽, 始終香港又濕又熱
ShingYan1
|
榆樹 發表於 18-6-10 08:46
可能2樣都有, 仔仔夠大的話, 睇下可否帶多對 襪仔返學換, 保持腳仔乾爽, 始終香港又濕又熱
...

Thanks
Chau444
|
mayyy021 發表於 18-6-8 23:02
荔景余嘉玲中醫師,我個女當時成個背脊都生滿好似濕疹、但又同濕疹有區別既野,都係佢醫好。而家個女幾乎冇 ...

請教在那裡做推拿去色素?我女兒因為之前皮膚問題,有些部位皮膚顏色變深一大片,所以想了解一下。謝謝。
vbanban
|
特別係呢排天氣熱同反覆要留意,我keep住幫BB搽Aveeno隻濕疹cream可以幫佢保濕舒緩,無咁痕。千其唔好比佢R!
LeungSingSing
|
ShingYan1 發表於 18-6-7 21:35
請問有冇皮膚科醫生介紹? 阿仔腳趾痕又甩皮,斷斷續續幾年了,時好時壞唔斷尾,睇開個皮膚科醫生已轉了幾次 ...

陳厚毅
YING_WAI
|
祖明 發表於 18-6-9 23:57

...

不只排一個月,6月尾幫老公排新症,8月30日才有位睇
cindy618
|
區慧明
幾有耐性,會慢慢解釋