想取消唔要贈品,點做好呀!

小肥豬
|
阿女剛才係IG見到有免費送手錶,跟著入了電話名,電郵和地址,然後手快按了確定。 而家收到封電郵話5-6日會寄到府上,到時比125歐元運費,咁請問而家點算好呀!
sze811
|

唔收貨唔比錢

三棵樹
|
點俾錢 ? 交俾快遞 ?
唔收貨得嘛 ?
其實係咪騙案 ? 到時收到嘅只係玩具膠錶 or 朱古力手指一條
小肥豬
|
我頭先先閙完佢,唉。 佢而家仲開始考緊試添。 都唔知點算好。
JD930
|
小肥豬 發表於 18-6-8 00:39
阿女剛才係IG見到有免費送手錶,跟著入了電話名,電郵和地址,然後手快按了確定。 而家收到封電郵話5-6日會 ...

唔收貨就唔需要比運費?
小肥豬
|
JD930 發表於 18-6-8 00:50

唔收貨就唔需要比運費?

但真係咁簡單? 我其實剛剛都有話比佢知, 如果真係有人送貨嚟,就唔好簽收,話冇lee個人。 不過唔知係唔係咁簡單呢? 我驚係騙案。
cinda72.
|
125歐蘿
去買隻好過啦
wcpcelia    發表於 18-6-8 18:31
cinda72.
|
小肥豬 發表於 18-6-8 00:54
但真係咁簡單? 我其實剛剛都有話比佢知, 如果真係有人送貨嚟,就唔好簽收,話冇lee個人。 不過唔知係唔係 ...

單係運費己經係騙局啦,千幾蚊運隻錶?地通拿就有著數
JD930
|
但真係咁簡單? 我其實剛剛都有話比佢知, 如果真係有人送貨嚟,就唔好簽收,話冇lee個人。 不過唔知係唔係 ...

請問係IG邊個post?想去望望睇下係乜
apelok
|
咩錶要用成千銀運費?
馬霸
|

點解要教小朋友呃人?仲要玩埋速遞公司職員,明明件貨就係你小朋友訂
小肥豬
|
JD930 發表於 18-6-8 00:59
請問係IG邊個post?想去望望睇下係乜

我頭先係佢電話到搵,但搵唔返個post 出嚟。
小肥豬
|
馬霸 發表於 18-6-8 01:13
點解要教小朋友呃人?仲要玩埋速遞公司職員,明明件貨就係你小朋友訂

我都知其實唔應該教佢講大話,咁唔通真係要比錢?
siupigwai
|
馬霸 發表於 18-6-8 01:13

所以應該教個女有懷疑係騙案,仍然要比錢?
sinohk33
|
小肥豬 發表於 18-6-8 01:14

我都知其實唔應該教佢講大話,咁唔通真係要比錢?

首先教佢做人唔好貪心,就唔會咁容易比人騙。
ash_yehyeh
|
騙案多

唔簽收就得
kolher
|
FB已經好多類似騙案,估唔到IG都有。通常送貨前會打電話嚟,你話唔要就得!
小肥豬
|
kolher 發表於 18-6-8 01:30
FB已經好多類似騙案,估唔到IG都有。通常送貨前會打電話嚟,你話唔要就得!
...

嗰隻係紙手錶,但估唔到按完即刻搵唔返個post。 想再睇真d都唔得。
JD930
|
小肥豬 發表於 18-6-8 01:13
我頭先係佢電話到搵,但搵唔返個post 出嚟。

咁快已經被消失
rayrayus
|
你睇下阿女入既email account 既inbox or spam folder 會唔會有個間公司sent 既email? 已成定局,都冇辦法,你阿女應該會有得震冇得瞓,咁即使送來話唔係成年人冇辦法俾錢,斷估送貨公司都唔可以點呀嘛? 最緊要係當初冇入信用卡啫