自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

禁止訪問

伯爵府

yericy 發表於 18-6-8 04:02
速遞而家可以到付? 速遞到付咁速遞公司就要承擔拒收風險

之前好似聽過,如果收件人冇簽收(付款),就會向寄件人收來回運費,唔知係咪

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

紙既都咁狼死
總有離別的時候

伯爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

rayrayus 發表於 18-6-8 03:57
你睇下阿女入既email account 既inbox or spam folder 會唔會有個間公司sent 既email? 已成定局,都冇辦法 ...

我以經係份電郵睇吓是什麼公司,但跟本都入唔到去。
www.onsales.vip
想回覆話唔要份件,
[email protected]
又係唔可以回覆。

男爵府

小肥豬 發表於 18-6-8 07:10
我以經係份電郵睇吓是什麼公司,但跟本都入唔到去。
www.onsales.vip
想回覆話唔要份件,

可否send個email同佢講「無此人」,叫佢唔好再send

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

小肥豬 發表於 18-6-8 01:14

我都知其實唔應該教佢講大話,咁唔通真係要比錢?

一千蚊到當買個教訓

伯爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

JAlove 發表於 18-6-8 07:18
可否send個email同佢講「無此人」,叫佢唔好再send

跟本都sent唔到比佢,可能因為係電腦回覆。

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

馬霸 發表於 18-6-8 01:13
點解要教小朋友呃人?仲要玩埋速遞公司職員,明明件貨就係你小朋友訂

唔係呀?!世途險惡,明知俾人呃仲要去俾錢?!個女入得咁多資料都唔係3,5,7歲啦,仲要食誠實豆沙包?咁落去第時同人出去有咩事都唔識找籍口甩身,非常大機會豬都俾人呃埋

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主

一千蚊到當買個教訓 x2

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

小肥豬 發表於 18-6-8 07:20

唔駛擔心喇,入咗資料嘅電話較唔嚮唔震,快遞送件嚟時話冇呢個人,冇人訂過嘢,快遞會即打電話搵收件人,唔好理個電話就得喇。快遞會退返件件去送貨人度的。

男爵府

小肥豬 發表於 18-6-8 07:20

我覺得可以ignore, 根本就擺明呃人,下次叫亞女醒目啲cap左圖先....

瑪瑙宮

大廚勳章

小肥豬 發表於 18-6-8 01:14

我都知其實唔應該教佢講大話,咁唔通真係要比錢?

俾錢囉。。。仲要係佢面前比話俾佢聽自己做咗咩要負責任。。亂咁上網咁係要受到上身嘅責任。。再喺零用錢慢慢扣。。

媽咪咁樣幫佢解決左以後使乜驚?有咩事最多咪講個大話咪算數。。

等佢知道唔係亂咁網上搞或免費就免費。。千幾蚊算係一個小教訓

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主

呢個教訓代價好貴

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

karenlyk 發表於 18-6-8 07:40
呢個教訓代價好貴

一千蚊,唔算貴啦

大宅

小肥豬 發表於 18-6-8 00:39
阿女剛才係IG見到有免費送手錶,跟著入了電話名,電郵和地址,然後手快按了確定。 而家收到封電郵話5-6日會 ...

我小學時都試過,話有本書可送俾我,我就俾咗地址佢,到郵局收貨時要俾$,我立刻退貨唔要

男爵府

回覆樓主

入晒資料,又何來快手按左確認制?(咁講係藉口,令自己的罪惡感減低)如果唔係騙案就俾錢啦⋯⋯如果係當然唔好俾啦⋯⋯

禁止訪問

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

kolher 發表於 18-6-8 01:30
FB已經好多類似騙案,估唔到IG都有。通常送貨前會打電話嚟,你話唔要就得!
...

珍珠宮

呢個教訓代價好貴

點會貴?唔痛唔識驚

瑪瑙宮

大廚勳章

呢個教訓代價好貴

呢個代價唔算好貴。。

咁細個咁易信人人哋話免費送佢就填晒啲嘢俾人。。第時大個話有免費嘢食有免費車坐跟人上車。。有免費旅行去俾人買咗豬仔都未知。。所以由細要較便宜莫貪特別話免費。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

首頁
12345...9

尾頁

跳至