自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Minor 發表於 18-6-8 23:21
咪係囉…個個道德官上身,以為比左錢就解決左個問題!針唔拮到肉唔知痛…
個小朋友都知自己闖左禍相信已經 ...

完全認同。個個都判官上身咁!一口咬實小朋友錯就要俾錢,但完全無諗過如果係騙案即是助長左d騙途。講就容易,如果係發身係自己身上,睇下佢地會唔會咁容易話俾錢!
如果一個正正常常的網站送錶,為何一登記完就入唔反?

男爵府

回覆樓主:

同個騙子講誠信咁攪笑

大宅

回覆樓主:

我睇完呢個post嘅回應後,突然思緒好混亂

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主

我仔都試過,話免費先入地址但唔確定有無「confirm」到!我叫佢諗下啦,無啦唔免費比你?人地點賺錢?SF上門送貨,要收錢,個送貨員好好,叫我唔洗急(當時仔未放學),叫我問清楚個仔,如真係要就落鋪收番件野!佢話好多都係咁(即小朋友上網中招),唔要唔緊要喎!

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

SnW-babies 發表於 18-6-10 01:07
完全認同。個個都判官上身咁!一口咬實小朋友錯就要俾錢,但完全無諗過如果係騙案即是助長左d騙途。講就容 ...
無錯,就係多得呢D人騙徒先長厄長有…個個話$1000個教訓唔係貴,對我黎講好貴…我可以買到好多餐,仔女可以報多兩個興趣班喇!有錢都唔係咁蠢呀?我情願張D錢佢捐去慈善機構都唔會益佢地囉

別墅

回覆樓主

我試過要係網上一個網站買左件BB用品,網站相係一件正版貨品,又係貨到俾錢速遞,後來收貨時俾錢簽埋名之後先拆件貨出來睇,係一個大陸冒牌貨,我即係打反俾個速遞話件貨有問題我要報警(我有佢電話因爲佢送前confirm屋企有冇人)。我講左個情況佢知,佢就退反錢俾我話當我冇收過件貨,佢派遞唔成功,回反俾貨主。
好彩佢肯咁做,之後我已經揾唔反個網站,但之後有速遞打黎話要再送貨,我話我唔會收,咁佢地就冇話要送了。

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

mic_sin_mic 發表於 18-6-10 02:30
我睇完呢個post嘅回應後,突然思緒好混亂

我都係,點解一定要俾錢先教到個女?

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 小肥豬 的帖子

想問, 你地之後 點做呀? 佢地真係寄到來嗎?

伯爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

midcocc 發表於 18-7-8 12:19
回覆 小肥豬 的帖子

想問, 你地之後 點做呀? 佢地真係寄到來嗎?

一個星期多之後,順豐有人打來話派件,跟著我囡話唔要。 就完。

好彩之前問問各BK. 如果唔係,分分鐘要比錢。
麻煩各位。

珍珠宮

小肥豬 發表於 18-7-8 13:39
一個星期多之後,順豐有人打來話派件,跟著我囡話唔要。 就完。

好彩之前問問各BK. 如果唔係,分分鐘要比 ...

好彩咋

瑪瑙宮

咁要左比几多錢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

Rubik 發表於 18-6-8 11:50
r哂頭,明知騙案都仲叫人比錢助長d騙徒,冇嘢呀?教女有好多方法姐,一定要比錢先有用咩
...

呢度原來好多人都short short哋㗎,明知係騙案,重叫楼主俾錢, 咁嘅教育子女方法,祝佢哋啲仔女好運啦

珍珠宮

2024年龍年勳章

我啱啱都同我仔分享咗你呢件事,等佢知道網上騙案

大宅

回覆樓主:

叫人比錢騙子的人是不是

大宅

你有無扣番你個女錢?俾著我,雖然完左件事,都應該收番你個女百二蚊歐羅,最多打個五折,然後用個啲錢出去食番餐

伯爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

海仔媽 發表於 18-7-8 17:13
你有無扣番你個女錢?俾著我,雖然完左件事,都應該收番你個女百二蚊歐羅,最多打個五折,然後用個啲錢出 ...

冇呀!因為到最後都冇比錢,但今次個教訓,佢應該都驚,而家有時見到d免費或平野,佢都想清楚先做。 有時仲話比我知係偏人添。

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

小肥豬 發表於 18-7-8 17:19
冇呀!因為到最後都冇比錢,但今次個教訓,佢應該都驚,而家有時見到d免費或平野,佢都想清楚先做。 有時 ...

好彩無事
多謝你分享!大家都經一事長一智

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小肥豬 發表於 18-7-8 17:19
冇呀!因為到最後都冇比錢,但今次個教訓,佢應該都驚,而家有時見到d免費或平野,佢都想清楚先做。 有時 ...

最緊要經一事長一智☺
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

太好了!有時啲嘢未經歷過唔知嘅
無事就好

首頁

尾頁

跳至