早上違泊阻校車巴士運作

Rickylama
|
此車在8/6早上在柴灣杏花新城外長時間違泊。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ILA
|

https://secure1.info.gov.hk/police/eforms/vehicle_obstruction_tc.htm

雙黃線都照泊,好自私。請舉報佢。

肥豹
|
想問下其實有冇啲直接打電話熱線投訴
jessie814
|
1823啦
brindlewin
|
Rickylama 發表於 18-6-8 08:18

交通違例檢控組
中央交通違例檢控組熱線 2866 6552
siuba
|
覺得呢D車主好乞兒,有錢揸車無錢泊車。我自己真係從未試過咁周街泊。
pretty_cat
|
打電話處理。
qooqoo514
|
支持舉報...
YingYing05
|
支持舉報
starcatcat
|
打去附近警署交通部投訴,好快會跟進,我試過,會有警員去趕車,會打返過來follow up
winifredwin
|

打去當區警署(柴灣警署:3661 1606)
chanwendy
|
我小朋友上車點係一個屋苑的大門口, 有一期朝朝都停咗幾架私家車或的士喺度, 校車跟本冇位可以停, 而呢幾架違泊車的前後分別係兩個屋苑的停車場出口位, 所以有時為怕阻人出車, 小朋友櫈都未坐穩就要開車. 同站有個家長就正正住該屋苑, 就向保安投訴. 聽講保安都要趕咗好多日先唔見呢啲違泊.
Poyau
|
chanwendy 發表於 18-6-8 11:06
我小朋友上車點係一個屋苑的大門口, 有一期朝朝都停咗幾架私家車或的士喺度, 校車跟本冇位可以停, 而呢幾架 ...

tsung
|
winifredwin 發表於 18-6-8 10:32
打去當區警署(柴灣警署:3661 1606)

bks2014
|

此車主的子女(emoji)校了嗎?我記得去年是停牛頭角的
傻貓貓
|
打1823,拖走啦
ilovexo824
|
bks2014 發表於 18-6-8 19:48
此車主的子女(emoji)校了嗎?我記得去年是停牛頭角的

成年都無改
Alex123
|
siuba 發表於 18-6-8 09:21
覺得呢D車主好乞兒,有錢揸車無錢泊車。我自己真係從未試過咁周街泊。

我覺得車主唔係無錢泊車,而係錢多,你鐘意咪抄囉!只要自己方便。完全是一個自私的人,不會考慮其他人。
對這類人唔應該只抄牌,應該即時拖車走。
Rickylama
|

今早又有另一架。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
小可愛11
|

喺呢度 post 無用呀,去1823 舉報啦。