日本麒麟鑊

lovelyec
|
有冇jm用過嗎? 想買但驚會黐底
wkyeungcuhk
|
回覆 lovelyec 的帖子

小心中伏. 哩隻根本唔係日本貨, 連日本品牌都談唔上. 只係的商人係大陸搵批淘寶貨, 然後改個名, 令人誤以為係好野. 唔好俾人呃.
哩種類型的鑊, 本質上都係易潔鑊, 初用係唔痴底. 但有個問題, 鑊內凹凸, 清潔時未必可以徹底洗乾凈. 用的百潔布夾硬洗, 又有機會洗甩的塗層, 就會變得痴底, 個人就好唔喜歡哩種設計

yucl_hk
|
麒麟啤就聽過! 麒麟臂都見過!
wkyeungcuhk    發表於 18-6-8 14:41
lovelyec
|
wkyeungcuhk 發表於 18-6-8 13:38

小心中伏. 哩隻根本唔係日本貨, 連日本品牌都談唔上. 只係的商人係大陸搵批淘寶貨, ...

就係驚中伏,所以問下萬能既JM, 每次睇示範都好似好掂,到買左返去後,完全唔係個回事。
wkyeungcuhk
|
lovelyec 發表於 18-6-8 14:34
就係驚中伏,所以問下萬能既JM, 每次睇示範都好似好掂,到買左返去後,完全唔係個回事。
...
真係要買鑊, 我會建議買好少少的不鏽鋼, 又唔晒特別打理, 又耐用唔識成日煩要轉鑊.
sharon_pig
|
lovelyec 發表於 18-6-8 12:44
有冇jm用過嗎? 想買但驚會黐底

假架 幾個月痴
bbasco
|
剛見試範, 買左.......
bbasco
|
有無真用家用左真係唔得?
bbasco
|
同肥媽個隻差唔多咁
tsung
|
yucl_hk 發表於 18-6-8 14:05

rachel0316
|
早幾日見過
問姐姐邊到做鬼鬼鼠鼠望都唔敢望我答韓國
我c6問多次邊到做扮執貨聽唔到
而當時counter 一個客都無啦

佢個鑊底完全無寫邊到做
而且佢個design
我覺得d 污漕野會留哂係d 花紋到洗唔到
所以我最終都係買左個不鏽鋼lagostina
至少佢鑊底大大隻字寫住 made in italy
樣又靚價錢只多少少
lovelyec
|
bbasco 發表於 18-6-8 15:39
剛見試範, 買左.......

我都係剛剛睇完示範,心思思想買
wongwong70
|
笑死我啦, 係公司睇到笑出聲添
Poyau
|

Poyau
|
wkyeungcuhk 發表於 18-6-8 13:38

小心中伏. 哩隻根本唔係日本貨, 連日本品牌都談唔上. 只係的商人係大陸搵批淘寶貨, ...

uhtcl2006
|
我今日行過商場差d中伏, 好在無買到, 個sales重話喺日本做, 頂佢, 亂up當秘笈
hihi_shirley
|
uhtcl2006 發表於 18-7-5 00:28
我今日行過商場差d中伏, 好在無買到, 個sales重話喺日本做, 頂佢, 亂up當秘笈
...

我都啱啱睇完,好似幾好咁,所以上黎bk睇吓先……
個sales又好喎,冇呃我,老實話俾我知係國內做的……
啱啱想買鑊,電磁爐用,有冇邊隻唔痴底嘅鑊呀?
唔係怪獸
|
這裏有些jm真係好掂
hihi_shirley
|
有冇介紹呀?
JD930
|

哈哈