婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都想知...我已經開左2個洞放都係唔得~醫生話避唔到要做手術...要全身麻醉~!!

大宅

回覆 fionstone 的帖子

佢話我係u形位好難噤~醫生都好大力幫我噤..你個時係唔係呀?真係好驚...

大宅

請問做左手術之後要住幾多日院?同埋傷口要幾多日先好無噤痛?
依家一睇到D手術既野已經心寒~真係好似好痛~!!

大宅

原來要住噤多日...噤係唔係真係一日要換2次~係唔係真係痛到癲~?

大宅

回覆 irisiriswai 的帖子

好感動我居然搵到同路人....
我過程係
1) 發燒睇醫生唔得轉外科 (6月頭)
2) 外科檢驗太慢去睇出名既乳線科
3) 食抗生素
4) 都好似無乜用...好似想爆..醫生開左2個洞放膿
5) 覆診話因為我係U形位放唔到膿好大機會要做手術
6) 做手術 (9月中)
7) 日日洗傷口..洗得唔痛又無用..洗得痛又由心痛到流眼淚...(直到依家)

我個傷口都係4CM深..依家洗傷口見到個胸"粒"左入去都唔知幾難受..好想以後都用膠布貼住...

大宅

回覆 irisiriswai 的帖子

6月洗到依家噤緊要...我由9月中到依家LO...不過都唔知仲要洗幾耐...仲硬左一舊~醫生話係D結疤....你有無呀?我都要開始去搵門診洗啦,....CLAIM爆左啦...噤係唔係是但一間公立醫院就OK?要唔要等勁耐~?
我依家都仲係日日去洗~除左星期日LO...真係好煩擾....希望我地大家都快D好返唔好再比D個病纏繞~!加油~!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊