順豐智能櫃,常爆滿

tangviv1
|
順豐智能櫃,通常都爆滿,輪候時間太長。但今日收到信息通知,說指定時間在順豐櫃附近,有架車可取貨。有無其他人收到此信息?

但預計取的時間通常都是返工時間,而放工開 ot 都取唔到件。
馬爾泰若㬢
|
tangviv1 發表於 18-6-8 19:53
順豐智能櫃,通常都爆滿,輪候時間太長。但今日收到信息通知,說指定時間在順豐櫃附近,有架車可取貨。有無 ...

有收過呀!上次佢架車係三點至七點半。
yy1012
|

爆到我放棄咗智能櫃
本應係一個好方便嘅取貨方式,不受時間限制,但真係唔明點解會爆到咁

birdisfreedom
|
我轉左寄7仔好耐了
tangviv1
|
我7:26 收到信息,但8:00 鐘已夠鐘。
ingong
|
我果件到左站3日等入柜都入唔到, 卒之打去轉服務站自取
以后都唔會派柜
水深火熱
|
之前用公眾智能櫃,每次都轉去服務站拎。好彩而家自己屋苑有,得住客用得,超方便。
kmbb519
|
yy1012 發表於 18-6-8 20:18
爆到我放棄咗智能櫃
本應係一個好方便嘅取貨方式,不受時間限制,但真係唔明點解會爆到咁
我之前用又唔會, 好快喎.... 可能我果區少人用.... 我係新界東......... 但後來都無用, 因為個限 size 太細, 我成日一堆野過左 size 又要退款又再合拼過 同埋佢唔平得過順豐站好多, 我後來揀順豐站多
joannine
|
tangviv1 發表於 18-6-8 20:45
我7:26 收到信息,但8:00 鐘已夠鐘。
笑左.....甘點拎
Poyau
|
joannine 發表於 18-6-8 21:23
笑左.....甘點拎

瞬間轉移
BonusBo
|
tangviv1 發表於 18-6-8 19:53
順豐智能櫃,通常都爆滿,輪候時間太長。但今日收到信息通知,說指定時間在順豐櫃附近,有架車可取貨。有無 ...

我唔介意等到個櫃有位先拎,反而個櫃一滿順豐就自行轉我去遠d個順豐站拎,想繼續排櫃要再打去轉
熊貓小姐
|
因為啲人幾日唔攞,依然會擺係個櫃,我試過去旅行,去完幾日返嚟,仲係個櫃
Angel_Rose
|
試過類似,當時賣家寫左放櫃,幾日後順豐叫我去門市度拎

其實我吳介意等囉

仲有呀,用櫃係咪會便啲嫁?
fupigpig
|
Angel_Rose 發表於 18-6-9 15:17

其實我吳介意等囉

我覺得係而家多左網店包SF智能櫃,所以如果方便去SF站就最好SF站收(最快),其次就工商地址收件。
mis0060
|
因為多人用左,所以成日爆。
我已經中過幾次,搞到已經唔想再用智能櫃。
勞氣小妹
|
Angel_Rose 發表於 18-6-9 15:17

其實我吳介意等囉

唔會,同順豐站一樣價錢
ccli629
|
勞氣小妹 發表於 18-6-9 15:30
唔會,同順豐站一樣價錢
應該咁講, 單上價錢一樣, 但其實SF會俾優惠一D大量寄件客戶, 尤其網購, 叫佢哋有件時到某特定時間派人上門收件 (唔係平時嗰D腳仔, 即係收派), 咁就唔洗俾commission腳仔, SF就賺多咗.
聽聞SF marketing為咗說服某D大客, 會提供discount (i.e. 8折)俾客, 然後慳返腳仔commission, 所以好多腳仔收入少好多, 好多都辭職唔做.