深圳食飯

QY08040408
|

我老公唯一肯排隊一個鐘都要食嘅音樂吧……胡桃裡(中心城店)
味道唔錯,抵食,有酒飲,成晚都有駐唱歌手(一晚有幾個換嘅),有大屏幕留言示愛,好好氣氛
燒雞係必食,皮好脆!上次試水煮魚好味D,今日酸菜魚鹹左D……

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wcpcelia    發表於 18-6-10 10:45
tsung
|

Jordon1313
|
n 第2碗勁大啊!
KWHeidi
|

alicecmc2003
|
唔知點解,用個雀籠放隻煮熟左既家禽嚮入面,我個人覺得好不安,食唔落。

純個人感覺,不喜勿插。

kolher
|
樓主,仲有冇其他食肆推介下!
QY08040408
|
Jordon1313 發表於 18-6-8 21:35
n 第2碗勁大啊!

係好大,不過冇乜配菜架……依間野食野唔貴,係酒相對來講貴,主要聽歌
QY08040408
|
kolher 發表於 18-6-8 21:45
樓主,仲有冇其他食肆推介下!

我來來去去都係個幾間炸,聽日訓醒就去食八合裡(潮州牛肉,要早去,遲左好多招牌特色都話冇嘅渦)夜晚又係食老公至鐘意樂園路嘅白切雞
佢依排壓力大,就佢,食佢鐘意嘅野
我自己比較鐘意依到JM推介過嘅太二酸菜魚

我自己都鐘意向西村食雞煲,辣莊食九宮格火鍋,探魚……

中伏過一次,睇YouTube有人介紹去Shark食西餐(Coco park),真係難食又貴……一定冇下次。

wcpcelia    發表於 18-6-10 10:46
blackberry
|
QY08040408 發表於 18-6-8 22:07

我來來去去都係個幾間炸,聽日訓醒就去食八合裡(潮州牛 ...

你既口味好啱我,向西村辣雞煲要試試
QY08040408
|
blackberry 發表於 18-6-8 22:16
你既口味好啱我,向西村辣雞煲要試試

雞煲要試,我10幾年前個EX介紹我去食,到而家都算係咁……大家口味咁上下,你有冇好介紹我試
我有一間天冷先去幫襯係水圍嘅食羊腩,椰子雞鍋……而家唔記得,下次再桶你講
blackberry
|
QY08040408 發表於 18-6-8 23:05
雞煲要試,我10幾年前個EX介紹我去食,到而家都算係咁……大家口味咁上下,你有冇好介紹我試:ilo ...

椰子雞我食過係國貿,有人唱歌既,原味主張椰子冈,都幾好味,但我反而唔鍾意有人唱歌,怕嘈 川菜我鍾意食巴蜀風(振興店)食左廿幾年,平時去快食就食麵點王。早排試左大龍燚都唔錯,一定好過海底撈
blackberry
|
仲有東北人家山東燒雞 邊間就要問返家人,你有興趣我去問
Eric2012
|
QY08040408 發表於 18-6-8 20:30

我老公唯一肯排隊一個鐘都要食嘅音樂吧……胡桃裡(中心城店 ...

呢間可以記低電話或Wechat,預早幫你留位,咁就唔駛等一粒鐘喇
koey_0611
|

我來來去去都係個幾間炸,聽日訓醒就去食八合裡(潮州牛 ...

向西村雞煲 我上星期都食完
唔知係唔係同一間呢 我覺得麻麻
QY08040408
|
blackberry 發表於 18-6-8 23:12
椰子雞我食過係國貿,有人唱歌既,原味主張椰子冈,都幾好味,但我反而唔鍾意有人唱歌,怕嘈 川 ...

好,椰子雞要去試下
QY08040408
|
Eric2012 發表於 18-6-8 23:22
呢間可以記低電話或Wechat,預早幫你留位,咁就唔駛等一粒鐘喇

係呀?我上大眾點評睇依間冇得預先排隊……其他分店就有中心城依間只可以book6點前,6點後唔留位
QY08040408
|
koey_0611 發表於 18-6-8 23:27
向西村雞煲 我上星期都食完
唔知係唔係同一間呢 我覺得麻麻

味道係冇以前咁正,不過我鐘意食辣,所以覺得還可以……我通常食中間個間……最大3層個間我都覺得一般
pigpigyy
|
瀟灑兔兔
|

好勁 向西村吃雞煲都知
QY08040408
|
瀟灑兔兔 發表於 18-6-9 10:46
好勁 向西村吃雞煲都知

冇辦法,太為食,所以周圍捐