第一胎廣華醫院開刀,第二胎有得選擇開刀嗎?

kt55
|
有冇媽媽係廣華醫院開刀生第一胎,而又生左第二胎的?第2胎時,廣華醫生會給你選擇開刀還是順產嗎?謝謝!
KILW
|
廣華係無得揀嘅,除非佢醫學上覺得第二胎有開刀嘅需要。
kt55
|
KILW 發表於 18-6-8 22:41

請問你係咪在廣華生左第二胎?
Fionfong
|
kt55 發表於 18-6-8 20:33
有冇媽媽係廣華醫院開刀生第一胎,而又生左第二胎的?第2胎時,廣華醫生會給你選擇開刀還是順產嗎?謝謝!
...

我第一胎係廣華因爲生唔到食全餐緊急開刀,而黎緊第二胎因為都係大b34周已經照到有2.7kg所以醫生幫我book左38周幾開刀!
KILW
|
kt55 發表於 18-6-8 23:47
請問你係咪在廣華生左第二胎?

係廣華唔比我第二胎開刀,私家醫生話我順產有危險,廣華都唔比,仲比張紙叫我話明白順產嘅風險,睇完簽左佢,我最後去左私家開刀,我好珍惜我條命。
kt55
|
Fionfong 發表於 18-6-8 23:51
我第一胎係廣華因爲生唔到食全餐緊急開刀,而黎緊第二胎因為都係大b34周已經照到有2.7kg所以醫生幫我book ...

請問你係咪私家醫生照到個磅數,然後返去同廣華醫生傾?
kt55
|
KILW 發表於 18-6-8 23:52
係廣華唔比我第二胎開刀,私家醫生話我順產有危險,廣華都唔比,仲比張紙叫我話明白順產嘅風險,睇完簽左 ...

請問你第幾週廣華醫生同你confirm一定要順產?
Fionfong
|
kt55 發表於 18-6-9 00:19
請問你第幾週廣華醫生同你confirm一定要順產?

因為我弟弟腎漲所以廣華幫我34周照左一次超聲波照腎同時醫生幫我度埋size話係大b跟著佢話我今胎應該都要開刀因為我上胎8磅半生唔到!但到我37周覆診醫生先肯幫我book時間開刀!
kt55
|
Fionfong 發表於 18-6-9 01:25
因為我弟弟腎漲所以廣華幫我34周照左一次超聲波照腎同時醫生幫我度埋size話係大b跟著佢話我今胎應該都要開 ...

明白,thanks!
Ccccccc
|
唉。。。原來廣華真係唔比揀
belltingling
|
KILW 發表於 18-6-8 22:41

我係廣華生第一胎
如果生第二胎去伊利沙伯唔知可唔可以開刀呢?