做左一個人生重大嘅決定

singpoluk
|
最近做左一個重大嘅決定,就係同我老公買樓。感覺好唔真實,無左一大大大大舊錢,加埋買下電器,執下間屋。今日睇番銀行得番15萬到感覺極度唔安全不過,住落,係開心嘅
Holidaykiki
|
singpoluk 發表於 18-6-9 13:45
最近做左一個重大嘅決定,就係同我老公買樓。感覺好唔真實,無左一大大大大舊錢,加埋買下電器,執下間屋。 ...

恭喜恭喜,有了自己的安樂窩
hkitty09
|
買左, 感覺應該搭實好多, 好過個個月交租呀。 慢慢儲番錢就個人都會搭實晒
森永牛乳
|
有自己物業好過揸銀纸
iammiyake
|

cinda72.
|
最近做左一個重大嘅決定,就係同我老公買樓。感覺好唔真實,無左一大大大大舊錢,加埋買下電器,執下間屋。 ...

初初係咁架啦
過多幾年,你就會好開心
yaubb2014
|

升值就真实
cattz288
|

littlesister
|
住落唔駛成日搬屋,個心就會好踏實
mocha20150323
|
恭喜!窮都係開心!起碼有個安樂窩先!
luckychans
|

singpoluk
|
cinda72. 發表於 18-6-9 14:01
初初係咁架啦
過多幾年,你就會好開心

得番15萬,雖然已經買齊晒所有傢電同裝修。
算唔算好少
cinda72.
|
singpoluk 發表於 18-6-9 14:18
算唔算好少

買完跑山都大有人在啦
唔好諗咁多,享受下個安樂窩仲好啦
oioioioi
|
算唔算好少

要供嗎?
canies
|
你咪叻囉有15萬
我哋嗰陣時換完樓銀行得番幾萬咋
寵壞了
|
算唔算好少

當年買完樓凈返2萬添
tommyxsarah
|
安樂窩比$$ 更重要恭喜恭喜
tantanmama
|
我第一次買樓時借埋二按,首期5%係碌卡俾嘅,找咗咭數得番幾千蚊,慢慢加下人工就越來越鬆動。
HoshiSora
|

有個自己的安樂窩,錢,慢慢儲!
smiletigger
|
我上星期都做咗呢個決定
不過係樓花,仲起緊