親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問個water park是在legoland 樂園內?
有個玩水的area
(好似UK legoland)

or

water park 同 legoland 是分開2個 地方?
(好似馬來西亞果個legoland咁?)

杜拜果個legoland 1日夠玩??

thanks to advise me!!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

我上次只去legoland,無去water park
照睇應該係分開買飛
https://www.dubaiparksandresorts.com/en/discover/legoland-waterpark/zones
個legoland無咩睇,兩粒鐘咩都玩完

子爵府

Charlotte_mom 發表於 18-6-10 13:30
我上次只去legoland,無去water park
照睇應該係分開買飛
https://www.dubaiparksandresorts.com/en/discov ...

thx!!

即DXB Legoland可以不去?

請問邊個water park好??
法拉里?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

Yas waterworld? 提提你先,yas island唔近杜拜,問過領隊搭的士去返杜拜預5舊港紙
法拉利world(不是水上樂園)個過山車就勁!240km/hr,值得一試。隔離個mall都ok好行
(如果你打算水上樂園+法拉利world+mall咁一日去,咁搭的士就抵d)

如果近杜拜市,我會揀呢個
https://www.atlantisthepalm.com/marine-water-park

子爵府

Charlotte_mom 發表於 18-6-10 14:19
Yas waterworld? 提提你先,yas island唔近杜拜,問過領隊搭的士去返杜拜預5舊港紙
法拉利world(不是水上 ...

thanks for yr advise!!

我有2個11-15歲仔仔一齊去
暫時book左相那酒店
亦考慮book Novotel

p.S.你有冇住帆船酒店??any comment
我想住一晚

另 Atlantic the Palm 是連酒店果間?
我係booking.com見過
nearly $5000/晚
包2餐(4人)

王國長老

232 發表於 18-6-10 14:27

我跟團去住cheap野咋
如果考慮去legoland,可考慮住Lapita Resort,係Marriott 運作嘅,都幾靚,又唔貴,連住幾個amusement park(其中一個就係legoland)。果度食肆都幾多選擇又靚,行5分鐘有個outlet(有shuttle

JD930    發表於 18-9-21 09:11

王國長老

回覆樓主

Atlantic水上樂團係痴住酒店,但可分開買飛去玩,搭地鐵就到好方便

子爵府

Charlotte_mom 發表於 18-6-10 15:23
Atlantic水上樂團係痴住酒店,但可分開買飛去玩,搭地鐵就到好方便

thanks a lot!!

我轉機,打算停dxb幾日玩下

JD930    發表於 18-9-21 09:12
wcpcelia    發表於 18-6-11 16:18

王國長老

回覆樓主

可以去klook book沙漠半日遊呀!去杜拜點可以唔去沙漠呢

子爵府

Charlotte_mom 發表於 18-6-10 15:36
可以去klook book沙漠半日遊呀!去杜拜點可以唔去沙漠呢

男爵府

232 發表於 18-6-10 14:09
thx!!

即DXB Legoland可以不去?
如果你想去waterpark,去帆船酒店集團嗰個waterpark呀,叫wild wadi waterpark,好玩過altantis嗰個waterpark!帆船洒店集團仲有其他酒店無咁貴嘅,可以考慮,包 入waterpark嘅!但如果買飛入場,要成$600一個人,我上年一家四口去,去咗兩日waterpark,乜都底返曬!

而atlantis嗰間都包入waterpark同水族館嘅!

dubai parks and resort 我上年買咗1day 2parks ticket, 去咗legoland同motiongate!
legoland waterpark係另外分開一個park嘅,因為我都會去兩個waterpark,所以無去legoland嗰個

P.S. 上年一家四口去,住了兩晚Lapita,一晚atlantis,三晚Jumeirah beach hotel

男爵府

Charlotte_mom 發表於 18-6-10 14:19
法拉利world(不是水上 ...
ferrari world我都去過,如果jm兩個小朋友咁大,可以唔使去,入面係得一個全球最快嘅過山車外,其他都無特別,你兩個小朋友一定悶!你不如去IMG會啱d

男爵府

232 發表於 18-6-10 14:27

如果比得呢個價錢,jm一於睇睇jumeriah集團d洒店,包餐d package係比voucher你嘅,你可以book佢集團酒店內任何餐廳,又可以加錢食貴d嘅餐廳!我上年加錢去帆船洒店食咗一餐dinner buffet,每人大約$350,仲有golf car係我地洒店車我地去!
講起都想再去

子爵府

gromityaya 發表於 18-6-21 01:47
如果比得呢個價錢,jm一於睇睇jumeriah集團d洒店,包餐d package係比voucher你嘅,你可以book佢集團酒店內 ...

thanks for sharing!!
我慢慢消化下!
你幾時去架?
酒店大約幾錢晚?

男爵府

232 發表於 18-6-21 06:53
thanks for sharing!!
我慢慢消化下!
你幾時去架?
我上年八月頭去嘅!帆船酒店嗰邊沿海有四五間酒店都係佢集團,嗰到去waterpark方面d,因為酒店會不斷有好多架golf car穿梭各洒店,你見到就上車,會問你去邊到!嗰邊酒店貴d,包兩餐一晚房,你預四千幾一晚,不過酒店真係好正,服務一流!
如果想平d,集團係town都有洒店,你預二千幾一睌

大宅

gromityaya 發表於 18-6-21 09:30
我上年八月頭去嘅!帆船酒店嗰邊沿海有四五間酒店都係佢集團,嗰到去waterpark方面d,因為酒店會不斷有好多 ...

請問你住邊間呀,我睇緊zabeel saray好定emirate tower呀

男爵府

iloveorange 發表於 18-12-17 23:38
請問你住邊間呀,我睇緊zabeel saray好定emirate tower呀
我住jumeirah beach hotel

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Charlotte_mom 發表於 18-6-10 15:22
我跟團去住cheap野咋
如果考慮去legoland,可考慮住Lapita Resort,係Marriott 運作嘅,都幾靚,又唔貴, ...

首頁

尾頁

跳至