帶唔帶細佬去峇里

blinkgogo
|
表妹由細玩大好親,十一月峇里結婚
大女到時四歲,小b就17個月大
我媽親戚全部都去
本身諗住我、c6同大女去,留低細佬同工人姐姐嚮香港
因為小b未打齊針,又驚佢水土不服
我同c6平時返工都係工人姐姐自己睇小b
但上星期有一日我放工返屋企細佬個頭超熱
一探差不多40度
知佢平時成日玩電話,我仔都算跟佢我就算
如果去左峇里5日,我好擔心,無事就無事,有事我覺得工人姐姐信唔過
而家幾個選擇
1.帶埋細佬去,咁我地就辛苦d同驚佢水肚不服,又怕程飛機佢坐唔定及大喊
2.我同大女去,老公同細佬響香港,但我結婚後都無同過老公旅行,情感上想佢一齊去,同幫手照顧下大女都好
3.全部唔好去,但女家應該係唯一一次咁多人一齊出國,我認我貪玩,又好想去
全能BK請給我指引
katherine.k
|
blinkgogo 發表於 18-6-10 22:29
我媽親戚全部都去

叫99過黎幫吓眼得吾得
chillimom
|
我會選2
bongbongpatty
|
男家無比較親既親戚?
9962?
講真只得bb同工人好吾放心
無人照顧情願一齊去
一係老公同小朋友在家
工人放大假
櫻花bb
|
我會自己同大女去,等細佬大個d先再同老公一齊去旅行,反正你媽咪都去,可以幫手照顧大女!就算有冇發燒事件出現,都絕對絕對唔會放心留細佬一個係香港俾姐姐湊囉
hahaha1231
|
2, 留低比工人, 有咩事就唔好
cathyio
|
一家大細去旅行 將來大把機會
candysugar
|
揀一

差唔多歲半可以去旅行冇問題
自己帶baby food,帶水,仲可以食恰蛋,食香蕉,食生果,飲奶
咁就唔驚水土不服問題

搭飛機都係短程機 同老公兩個人拍硬檔搞掂佢
一家人可以開心玩幾日影多啲相留念
可愛小肥媽
|
如果信唔過姐姐,一定係帶埋細佬去,帶定水同baby food 俾細佬,一家人去旅行點都開心啲嘅
blinkgogo
|
katherine.k 發表於 18-6-10 22:32
叫99過黎幫吓眼得吾得

佢只會上去屋企望一望就走
blinkgogo
|
bongbongpatty 發表於 18-6-10 22:34
男家無比較親既親戚?
9962?
講真只得bb同工人好吾放心

9962只會上屋企望一望就走
mandy952
|
blinkgogo 發表於 18-6-10 22:29
我媽親戚全部都去

3,有咩比自己骨肉重要?
無話可說
|
無信得過人幫手湊,囉有頂硬上帶埋細佬!機會難得呀,有歲幾食到粥同飯仔,都勉強可以既
Angelice-BeBe
|
帶埋細佬去

免得得小朋友同工人,有咩突發事件,你們全部喺外地點搞啊,細佬仲要咁細,免得又要心掛掛,擺低佢,邊玩得開心架
Chowying
|
除非表妹本身住係峇里
要我帶住咁細個 b 去咁遠飲,我揀3
流星花丸
|
留老公喺香港睇細佬,等小朋友再大啲,全家去旅行機會多的是
wing514
|
我會揀1
一家人去實會好開心
11月個陣你細仔都21個月大
都應該ok啦,同埋你女家全部人都去
咁多人幫手照顧冇咩問題既
臭吉媽咪
|
印尼,菲律賓呢兩個地方,我呢世都唔會去嘅生蕃地方。
Honey
|

如果得工人姐姐睇,妳哋外遊時6299唔係日日上嚟,情願帶細b一齊去。

我大仔17個月大第一次去旅行都去Bali, 住resort帶水帶平安藥,冇去其他景點冇問題。
歐買尬
|
其實唔會辛苦
唯一辛苦係要帶埋水 babyfood 尿片嗰d去
峇里好relax 唔會辛苦