大家覺得樓價有冇可能跌..

queeniebabyy
|
唔算心急買樓 有排都未結婚
但始終想擁有自己嘅地方 但如果以自己力量有排都上唔到車.
二世龜
|
我覺得樓市超恐怖
一出新盤即搶
queeniebabyy
|
二世龜 發表於 18-6-10 22:38
我覺得樓市超恐怖
一出新盤即搶

係 好似有錢都唔係一定買到咁 好癲
我又無父幹 搵得又唔係特別多 都唔知靠自己有冇可能上到車(emoji)
Reminder
|
queeniebabyy 發表於 18-6-10 22:37
...

唔會跌
Reminder
|
queeniebabyy 發表於 18-6-10 22:44
我又無父幹 搵得又唔係特別多 都唔知靠自己有冇可能上到車(emoji)
...

排公屋係唯一方法
綠荳媽媽
|
no,最多唔會升得咁快。
wcpcelia    發表於 18-6-11 17:08
good_pig
|
queeniebabyy 發表於 18-6-10 22:44
...

計埋數先,唔好沖動
Teletrend
|
queeniebabyy 發表於 18-6-10 22:37
...

一直不限大限大6人買樓,唔會點跌啦!
sp2007wtm
|
不會跌
caryfox
|
實會有跌的時候⋯⋯

⋯⋯只要一息尚存⋯⋯也會等到這一刻!
yeeyeeyeah
|
機會係留比有準備既人,儲定彈藥先

1) 抽居屋
2 ) 4 百萬樓依然可以做9 按
BKsquare
|
日日150
一年5 萬幾
地方得咁多
點會跌
mln
|
我覺得會跌
TinyTomato
|
Teletrend 發表於 18-6-10 22:51
一直不限大限大6人買樓,唔會點跌啦!
已經有BSD,不相信大陸人可以一手推高至此,最大元兇是濫印銀紙。
TinyTomato
|
一定會跌,關鍵係幾時跌 (或者話再升多幾多先跌) 同埋跌幾多。
美之選468
|
...
主要系早前各國都在印銀紙....所以市場上的游資太多......好難跌.
Teletrend
|
TinyTomato 發表於 18-6-10 23:13
已經有BSD,不相信大陸人可以一手推高至此,最大元兇是濫印銀紙。

BSD對佢黎講係無用,無論新舊盤都用現金搞掂,有人竟然一次過用現金買入十幾個新盤
bokit
|
會跌, 不過係今日高位,明日低位。
fooksquare
|
自用,計掂數,我會買。

剛剛細佬買了村屋樓花,兩年後收樓,一家4口。
circle119
|
新盤個D好難跌、企硬、
我估覺得就算跌
是有D樓會一定跌、如樓齡太舊、要大維修、質素差、(好似D電話咁)