身邊有無人有做過老花矯視?

bubeebubee
|
可唔可以分享下,譬如做幾耐呀,做完覺得點,值唔值得做,喺邊度做等等,我媽子突然pat pat 痕想話做老花矯視,所以幫佢做下research 先,thanks
fishball_ball
|
bubeebubee 發表於 18-6-11 00:17
可唔可以分享下,譬如做幾耐呀,做完覺得點,值唔值得做,喺邊度做等等,我媽子突然pat pat 痕想話做老花矯 ...
99做完,聽佢講就話做完好清楚,仲成日係班老友面前認威話自己依家無老花
bebe2002    發表於 18-6-11 18:18
andyman
|
但隨著生理老化, 啲老花又會番來??
SARIDON
|
fishball_ball 發表於 18-6-11 00:30
99做完,聽佢講就話做完好清楚,仲成日係班老友面前認威話自己依家無老花 ...

請問係邊間做? 同埋做咗幾多錢?
HLDMaMa
|
老花矯視係點做,换晶片嗎?我都pat pat 有點痕!
ac917
|
原來而家老花有得做?請問係點架?
若曦
|
最好六十歲後才做, 太早做有機會再加深,到時又要再做了.
粒粒芝士
|
留意定先,到時做
Poyau
|
bubeebubee 發表於 18-6-11 00:17
可唔可以分享下,譬如做幾耐呀,做完覺得點,值唔值得做,喺邊度做等等,我媽子突然pat pat 痕想話做老花矯 ...

長知識 老花有矯視
Chowying
|
ac917 發表於 18-6-11 07:01
原來而家老花有得做?請問係點架?

我都想知
erica122
|
要小心D揀,我都爬文,發覺好多似係打手既回覆
bubeebubee
|
fishball_ball 發表於 18-6-11 00:30
99做完,聽佢講就話做完好清楚,仲成日係班老友面前認威話自己依家無老花 ...

會唔會有眼乾眼濛之類嘅情況?佢做完你洗唔洗陪佢返屋企?
bubeebubee
|
andyman 發表於 18-6-11 00:43
但隨著生理老化, 啲老花又會番來??

我估會嘅,但係有老花都幾十歲人啦,我估做完要等第二次老花,都應該百年歸老喇掛
bubeebubee
|
HLDMaMa 發表於 18-6-11 06:40
老花矯視係點做,换晶片嗎?我都pat pat 有點痕!

我上網睇係換晶體,好似好高科技
bubeebubee
|
若曦 發表於 18-6-11 08:40
最好六十歲後才做, 太早做有機會再加深,到時又要再做了.

但係六十先做我又覺得遲咗啲,早做早享受喎
甄小bee
|
原來有呢d, 正喎!老花真的好煩!
andyman
|
bubeebubee 發表於 18-6-11 22:59
我上網睇係換晶體,好似好高科技

白內障先換晶片吧???
bubeebubee
|
andyman 發表於 18-6-11 23:55
白內障先換晶片吧???

你意思係換晶體?不過你咁講我又上網搵下,可能白內障同老花都係換晶體喎

https://smile.claritymedic.com/2017/01/07/去除白內障一併踢走老花/
DoReMi媽媽
|
我62係做白內障時,醫生順便幫佢除埋老花
bubeebubee
|
DoReMi媽媽 發表於 18-6-12 22:49
我62係做白內障時,醫生順便幫佢除埋老花

咁知唔知齋清老花係點架呢?