網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章

etoile 發表於 18-6-11 00:28
天貓超市唔送香港,京東送。但係一包米已經5kg,買多D運費又甘D。請教各位高手,京東買米點買最化算?我而 ...

$20運費?我想買。但運費都人仔4x,再加住宅hkd20.

另外想買面粉,但唔比買5kg的。話海關規定每產品不可過5kg

子爵府

虎到金來勳章

lyh80115 發表於 18-6-11 15:18
要夾其他輕貨凑夠¥199,先免5kg運費,住宅到付20港幣,不過近日開始有自取點揀。
...

湊唔點。

剛在蘇寧買了紙巾。仲有咩輕貨推薦?
包面粉$30。要買多成$70輕貨。衫又唔寄香港。

我發現之前買米,面,櫃...全都是重野

子爵府

虎到金來勳章

lyh80115 發表於 18-6-11 16:00
此言差矣,你去分類→女裝→例如连衣裙,再篩選揀「京东物流」及「配送全球」,就會列出好多可以直寄香港 ...

勁!!
我只識按入佢彈出黎個d,但唔送香港

子爵府

虎到金來勳章

平平常常 發表於 18-6-17 22:28
現在天貓超市買柴火大院紅色包裝的有機五常稻花香都抵。

2.5公斤價格99元,兩件五折。拿了貓超的199-40券 ...

是直送或集連?加唔到,顯示香港無貨

子爵府

虎到金來勳章

lyh80115 發表於 18-6-18 09:38
揀自營先可以直送香港,最好搭又貴又輕嘅貨一齊買,容易凑夠¥199,免5kg運費,除送上門,近日增加自取點 ...

我好努力係京東買$199而到5kg.
昨日買了一單,超$199但過了5kg,補$7

而家砌緊第2車。

我見佢話tmall 有, 唔駛煩。因tmall 包10kg 及送上門

子爵府

虎到金來勳章

平平常常 發表於 18-6-18 09:43
我是送去國內代收地址。
香港地址下不了單。

請問由國內代收地址,再轉到香港運費要多少?

子爵府

虎到金來勳章

lyh80115 發表於 18-6-18 09:54
發現貓超有唯一直送嘅大米。我今日都砌一車京東,買電腦零件。

【趁热抢 柴火大院五常稻花香大米5kg 东北 ...

thanks
已入

唔知點解我買了16kg,無收我運費。

有時10kg 多些要收運費。

砌左成朝,終於買了

hinhin_ma    發表於 18-6-18 23:17

子爵府

虎到金來勳章

平平常常 發表於 18-6-20 23:20
今年618在貓超買米,優惠力度讓人感動得要哭!

這款金福僑府大院稻花香二號,看到有評論說比柴火大院還要 ...

無直送

子爵府

虎到金來勳章

平平常常 發表於 18-6-21 19:53
我看到京東的東北米有直送香港啊,不過運費很貴,10公斤運費85元,另加20元住宅附加費。

去年雙十二,就 ...

我上年跟呢度買東北大米五常米既新米,油尖米。同金鳳比香好多。

可惜,食完後無免運。米價同運費基本係1:1, 終於等到618。

我係京東買了一包2.5kg 米,再加埋iris 風扇, 直送, d 貨仲係國內未到。

最估唔到, 蘇寧發貨最快。不過有d野食比較近期,得番3個月。上次jd 買既新鮮好多

tmall 的5kg x2 米已收到。

子爵府

虎到金來勳章

平平常常 發表於 18-6-22 08:51
是的,吃到好吃的大米,滿足感挺大的。油粘米有哪個品牌的不錯呢?下次有機會也想買一些試試。

這次貓超 ...

蘇寧出名賣近期貨
我係蘇寧香港買,主要買紙巾。再買左面同豆。佢無乜野買。無大米賣。原$179-$70,新客再減多$10。半價。

我第一次淘,攪唔明集運。好彩睇到有只大米可直送。佢d米唔似京東,無再入紙箱,原包出面包膠直送。

iris, 香港友和無現貨,要訂7日。淘寶都有,但唔包郵。京東包郵直送,佢話係日本授權國內做,質素同日本既一樣。希望下星期可收到貨,再上黎分享

子爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

618京東買既野昨日一次收晒。

個apps 顯示3件貨只有1件貨到香港。另外2件仍在廣州。

打開箱, 3件全部有晒

我都訂了10月稻田既2.5kg 米,但沒有了真空。

iris 風扇,屋企人話夠涼,我未試

首頁

尾頁

跳至