產後尾龍骨痛

KatyS
|
生完BB後,尾龍骨開始痛,而家小朋友已經一歲半大,情況不旦無改善,而且越催嚴重,行路瞓覺都影響到,睇過醫生,照左X-ray無問題,但又真係好痛,請教各媽媽有無上述經驗?
Coco0216
|
我飲返奶同食鈣鎂鋅就没有腰痛(個人意見 )
Poyau
|
KatyS 發表於 18-6-11 08:16
生完BB後,尾龍骨開始痛,而家小朋友已經一歲半大,情況不旦無改善,而且越催嚴重,行路瞓覺都影響到,睇過 ...

保重
Charlotte_mom
|
無痛分娩?
im跳跳豬
|
KatyS 發表於 18-6-11 08:16
生完BB後,尾龍骨開始痛,而家小朋友已經一歲半大,情況不旦無改善,而且越催嚴重,行路瞓覺都影響到,睇過 ...

我有時痛到緊左,就去按摩,第二日係好d嘅
KatyS
|
Charlotte_mom 發表於 18-6-11 17:29
無痛分娩?

全餐呀
先摧生,試順產,唔得再開刀
KatyS
|
Coco0216 發表於 18-6-11 08:57
我飲返奶同食鈣鎂鋅就没有腰痛(個人意見 )

食緊GNX果隻 women 咩咩咩,但都痛啊
Engpo
|
我打無痛,生完都痛幾個月,之後就日日朝早飲杯奶,再飯後食釫片就慢慢冇痛了
Coco0216
|
KatyS 發表於 18-6-11 21:08
食緊GNX果隻 women 咩咩咩,但都痛啊

我食緊依隻+每日1盒高鈣奶

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
miffyyuyu
|
我打無痛
之後尾骨超痛
X-ray 冇事
之後做了shock wave 物理治療大有改善
ricky22
|
我當年燉左條鹿尾巴加花膠好左,一條分幾次燉,係葵花某出名藥房執的。
anna59
|
我試過生完尾龍骨有一節鬆左, 右邊pat pat 位好痛,但用腰封包住盤骨就好好多,睇e生開左隻消炎只痛膏同24小時用腰封cool 住佢,亞仔一歲時好番