烹飪搵食

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

TMC3012 發表於 18-6-13 22:04
舊款, 只加過一次保, 用左就黎4年, 計落$6500, 都ok丫
4s冇乜興趣, ...
舊款係咩型號, 好用嗎? 新款4S 太大, 唔啱位放

伯爵府

回覆 jessicap 的帖子

又幾ok喎

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jessicap 發表於 18-6-13 23:26
因為你玩開大機,好難玩細機會唔會試Bosch 蒸焗爐?大機,成6千定8千。
...

bosch平果個係淨蒸咋
真係呢輪冇新款, 話新款果啲都係同其他差唔多既

如果真係等唔到, 就買住部用住先啦, 用開冇真係好唔慣

大宅

jessicap 發表於 18-6-13 23:44
唔好意思,借網上圖用一用,要自己買多個架變兩層,可以蒸到兩碟餸

...
好OK 喎, 但要試試夠唔夠火力蒸兩層, 期待你成功既報告

寶石宮

doristyy 發表於 18-6-13 23:57
舊款係咩型號, 好用嗎? 新款4S 太大, 唔啱位放

max209s 都係咁大部, 好用, 用左真係返唔到轉頭, 尤其我主打蒸, 真係廚房冇咁熱(明火)
我好彩咁耐都冇壞過

冇乜位就買細部先啦, 用落就知佢有幾好, 點解要買

大宅

TMC3012 發表於 18-6-14 09:54
max209s 都係咁大部, 好用, 用左真係返唔到轉頭, 尤其我主打蒸, 真係廚房冇咁熱(明火)
我好彩咁耐都 ...
4S 再高過max209s 少少架。我諗都係買呢部用住先。

寶石宮

doristyy 發表於 18-6-14 16:15
4S 再高過max209s 少少架。我諗都係買呢部用住先。

高少少唔係問題, 部機都出左幾年啦, 都仲係咁多話壞, 又爛, 仲要維修完送小強, 真係

大宅

doristyy 發表於 18-6-14 09:54
好OK 喎, 但要試試夠唔夠火力蒸兩層, 期待你成功既報告

今晚兩層蒸成功,上層蒸飯,下層蒸燕麥肉餅,全部全熟,加多個gill魷魚,今次不停入廚房看,煮時唔覺有蒸氣

大宅

jessicap 發表於 18-6-14 21:13

今晚兩層蒸成功,上層蒸飯,下層蒸燕麥肉餅,全部全熟,加 ...
大成功全程蒸左幾耐? grill 魷魚整出來咁似蒸既

大宅

doristyy 發表於 18-6-14 23:06
大成功全程蒸左幾耐? grill 魷魚整出來咁似蒸既

全程蒸40分鐘 (如果揀super steam 可以短d時間)2.5杯米,中途放肉餅一齊蒸,煮好等10分鐘取出。
今次魷魚,自己懶,直接由雪櫃放入爐,冇印乾又冇倒多餘水份上次整好d

男爵府

TMC3012 發表於 18-6-14 17:50
高少少唔係問題, 部機都出左幾年啦, 都仲係咁多話壞, 又爛, 仲要維修完送小強, 真係:igiveu ...
路過搭訕:我都有睇果個谷,我覺得果兩個所謂版主根本就是惠記公司嘅人,
只準讚不準彈。

大宅

高少少唔係問題, 部機都出左幾年啦, 都仲係咁多話壞, 又爛, 仲要維修完送小強, 真係:igiveu ...

送小強
我想問下, 惠記部MAX-209S係咪冇下發熱綫架 ?

伯爵府

你部機無點出蒸汽就好la

大宅

登!登!登! 發表於 18-6-15 08:31

你部機無點出蒸汽就好la

Steam mode 100度冇乜蒸氣出,用super steam 就有蒸氣出

伯爵府

我部機用steam都有蒸汽出......., 當然比super steam少同細蒸汽D

不過真係方便, 蒸野唔駛睇火可以做其他野

寶石宮

-Johnnywalker- 發表於 18-6-15 01:03
路過搭訕:我都有睇果個谷,我覺得果兩個所謂版主根本就是惠記公司嘅人,
只準讚不準彈。

拿, 呢樣野呢我可以話你知, 初初一定唔係, 因為當年我有份既, 只不過係惠記有少少活動比我地, 不過後尾唔知點解變左小圈子比人送走左

但開得谷除左分享點煮, 有壞有問題都想分享, 睇下可以點搞(除左官腔call cs), 但唔知點解變左一講惠記壞話就會

大宅

惠記送小強,好恐怖,點繼續用,我諗我會掉咗部機

寶石宮

doristyy 發表於 18-6-15 08:14
送小強
我想問下, 惠記部MAX-209S係咪冇下發熱綫架 ?

有架 藏左係機底

大宅

TMC3012 發表於 18-6-15 08:58
拿, 呢樣野呢我可以話你知, 初初一定唔係, 因為當年我有份既, 只不過係惠記有少少活動比我地, 不過後 ...

我估咋,是不是今次部機壞咗,唔想再用惠記?

琥珀宮

親子達人勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我都係用惠記舊款,fb gp我都有入,個兩位谷主都幾專制,見到多人彈既post就走去關留言,好似只可以讚,唔可以彈咁

首頁
12345...9

尾頁

跳至