自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

qqgigiqq 發表於 18-6-21 12:05
我用防曬/bb cream加碎粉,
cc cream試過幾隻唔知點解都覺得好lup

試下SK 2 cc cream? 我用緊,都ok爽,但都要上碎粉定定
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

禁止訪問

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

我BB cream 之後會用brush 拎少少loose powder ,再响tissue 掃下,咁就會超薄咁上loose powder
出全日街都無溶㗎面又爽d

用戶要求終止服務

bkbk666 發表於 18-7-13 12:44
睇我個朝趕唔趕時間,唔趕時間就會用Laura Mercier個盒碎粉
趕時間既話我就會帶Chanel Les Beiges呢個蜜粉餅 ...

hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

用戶要求終止服務

Ashleycorina 發表於 18-7-13 13:33
我BB cream 之後會用brush 拎少少loose powder ,再响tissue 掃下,咁就會超薄咁上loose powder
出全日街都 ...

男爵府

回覆樓主

經我研究下,B.B. cream 其實比較局,cc 簿d。但最近用 mineral powder foundation , 冇咁局。對皮膚傷害比較低。有d brand 講到不用洗面,但至少可以普通洗面就可以落妝。美容版嗰邊有好多人講。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我無呀

首頁

尾頁

跳至