葡萄糖胺,如膝頭已唔痛,仍會繼續食嗎?

kc_01k
|
係自己買不是醫生配,我食緊750mg, 本來食兩粒,而家食1粒。膝頭已唔痛,比你會繼續食嗎?定係由兩粒轉1粒?
healthymimi
|
我會轉一粒看情況
kc_01k
|
healthymimi 發表於 18-6-11 13:49
我會轉一粒看情況

好,咁我就轉食1粒,thx,
洛婷
|
唔可以長期食
kc_01k
|
洛婷 發表於 18-6-11 13:56
唔可以長期食

係架?咁我買咗幾樽,等過期。。。。
bobosweet
|
kc_01k 發表於 18-6-11 13:48
係自己買不是醫生配,我食緊750mg, 本來食兩粒,而家食1粒。膝頭已唔痛,比你會繼續食嗎?定係由兩粒轉1粒 ...

可否分享一下你食邊一隻咁見效?
kc_01k
|
bobosweet 發表於 18-6-11 13:57
可否分享一下你食邊一隻咁見效?

我食呢隻

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
洛婷
|
kc_01k 發表於 18-6-11 13:57

當好似一個療程咁,
唔記得三個月定六個月要停一停 ,
網上有分享文可參考吓
水晶樹媽媽
|
kc_01k 發表於 18-6-11 13:59
我食呢隻
邊度買?

幾錢?

謝謝

Fion_Chan
|
我膝頭痛睇醫生,佢話唔使食葡萄糖胺(佢話無正式醫學研究話葡萄糖胺有用),佢叫我做物理治療,主要是做強化腿四頭肌運動,另外我少少扁平足,物理治療師建議我用鞋墊,一個月唔使膝頭痛真係有改善。
bobosweet
|
kc_01k 發表於 18-6-11 13:59
我食呢隻

thanks
kc_01k
|
洛婷 發表於 18-6-11 14:01

當好似一個療程咁,

多謝洛婷,咁我停吓再食,好彩上黎問吓
kc_01k
|
水晶樹媽媽 發表於 18-6-11 14:03
邊度買?

幾錢?

喺美國買,25蚊倒
kc_01k
|
Fion_Chan 發表於 18-6-11 14:05
我膝頭痛睇醫生,佢話唔使食葡萄糖胺(佢話無正式醫學研究話葡萄糖胺有用),佢叫我做物理治療,主要是做強 ...

我腳踝痛時,著鞋墊都治標不治本,最終減肥幾十磅就冇痛,但膝頭就唔係成日痛,係上落巴士痛
洛婷
|
kc_01k 發表於 18-6-11 14:14
多謝洛婷,咁我停吓再食,好彩上黎問吓

因為有部份人會出現副作用,
所以如果有就要立即停用
mielmiel
|
kc_01k 發表於 18-6-11 13:57
如果嗰樽開咗,就食1粒食完佢,其他未開嘅就留返佢,我食到唔痛就會停,但通常冬天又會痛,可能天氣凍血液運行差
kc_01k
|
洛婷 發表於 18-6-11 14:23
因為有部份人會出現副作用,
所以如果有就要立即停用

Thx
Chowying
|
轉食一粒或者記得就食
kc_01k
|
mielmiel 發表於 18-6-11 14:26
如果嗰樽開咗,就食1粒食完佢,其他未開嘅就留返佢,我食到唔痛就會停,但通常冬天又會痛,可能天氣凍血液 ...

我樽啱啱開,420粒,即係都要食年半。。。
happyty
|
朋友話醫生同佢講,如果食左覺得好了或好好多,就可以停藥,到再痛時才再食番。