加拿大探親手信

豬仔mami
|
買咩好?
大力大力
|
去了加拿大20日,真是想爆腦袋~

大力嫂沒去,買了個COACH手袋給她,新款6折,约港幣$1800,另外買了幾套潤霜,一套约$95元,平香港一半~

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
crystal媽咪
|
大力大力 發表於 18-6-11 14:15

大力嫂沒去,買了個COACH手袋給她,新款6折,约港幣$1800,另外買了幾套潤 ...

正,抵
豬仔mami
|

大力嫂沒去,買了個COACH手袋給她,新款6折,约港幣$1800,另外買了幾套潤 ...

大力兄你誤會了,我係話香港買過去加拿大送給人,題外話,個袋好靚喎
Jumboshrimp
|
加拿大冇嘅港產食品。例如嘉頓孖寶蛋糕,生命麵包,龍鬚糖,雞仔餅。咪講笑,真係好受歡迎㗎
Smallraindrop
|
蝦子面
hahaha1231
|
熱浪, 卡樂b, tempo
PCCW2319
|

我都有買呢個牌子hand cream, 真係平1半。

都有買 coach 手袋比自己, 但就係美國既outlet買。
love2talk
|
hahaha1231 發表於 18-6-11 20:56
熱浪, 卡樂b, tempo

我都係諗到卡樂b
PCCW2319
|
豬仔mami 發表於 18-6-11 13:49
買咩好?

我買左2斤“有記”蝦子麵比親友(佢話想食)。 買左2隻G shock錶比男親友(父子), 化妝品比女親友。
李露眉
|
xo 醬
綠荳媽媽
|
咸蛋魚皮,勁hit
wcpcelia    發表於 18-6-12 17:28
tszchungmama
|
綠荳媽媽 發表於 18-6-11 21:07
咸蛋魚皮,勁hit

題外話, 我見 ifc 有 counter 賣新加坡果隻
綠荳媽媽
|
tszchungmama 發表於 18-6-11 21:12
題外話, 我見 ifc 有 counter 賣新加坡果隻

但我見d人話ok便利店嗰隻好食d。有加拿大朋友叫我幫佢買咸蛋魚皮,所以上網睇意見
jellomama
|
回覆 豬仔mami 的帖子

我試過買咗幾盒 Quartxt cookies 手提上飛機, 加拿大朋友勁鍾意食。
fathippo
|
上次我買咗蝦子麵、四重奏蝴蝶酥、芒果乾、奇華蛋卷
Jordon1313
|

依隻hand cream好熟口面, 香港都有 ?
豬仔mami
|
fathippo 發表於 18-6-11 21:27
上次我買咗蝦子麵、四重奏蝴蝶酥、芒果乾、奇華蛋卷

蝦子麵買邊隻牌子,唔想買壽x牌
大力大力
|
Jordon1313 發表於 18-6-11 21:34
依隻hand cream好熟口面, 香港都有 ?

香港屈人寺,一支大的要近百蚊~
大力大力
|
豬仔mami 發表於 18-6-11 22:10
蝦子麵買邊隻牌子,唔想買壽x牌

舊式面店好食好多, 壽桃牌完全不好食~