淘寶新手有疑問:buyup運費俾錢問題

bb妹
|

應該邊到俾運費?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ltp00222
|
bb妹 發表於 18-6-11 15:45
應該邊到俾運費?

去淘寶比運費 照平時甘拍淘寶件
跟住比番個單號佢就得
bb妹
|
ltp00222 發表於 18-6-11 16:14
去淘寶比運費 照平時甘拍淘寶件
跟住比番個單號佢就得

但佢只顯示$1,但我運費係$65,咁應該點做?
ltp00222
|
bb妹 發表於 18-6-11 16:25

拍65件
bb妹
|
bb妹 發表於 18-6-11 16:25

即$1俾$65次?
bb妹
|
ltp00222 發表於 18-6-11 16:25
拍65件

我用app做唔到,我開網頁拍到65件但個畫面係咁

ltp00222
|
bb妹 發表於 18-6-11 16:32
我用app做唔到,我開網頁拍到65件但個畫面係咁

你手機拍要用返淘寶app…
糯米米糍
|
用網頁做,購買件數按到你運費嘅數目,如65元即65件,之後去下一步俾錢,俾完錢個單號copy返去buyup,佢地就知已付款
bb妹
|
ltp00222 發表於 18-6-11 16:33
你手機拍要用返淘寶app…

非常唔該

wcpcelia    發表於 18-6-11 16:42
bb妹
|
糯米米糍 發表於 18-6-11 16:35
用網頁做,購買件數按到你運費嘅數目,如65元即65件,之後去下一步俾錢,俾完錢個單號copy返去buyup,佢地 ...

唔該晒
ltp00222
|
唔好客氣^^
油麥麥
|
求助!buyup 運費$23(港幣),跳到淘寶支付¥23(人民幣),沒有支付寶人民幣,如何付運費?
油麥麥
|
油麥麥 發表於 18-11-28 20:27
求助!buyup 運費$23(港幣),跳到淘寶支付¥23(人民幣),沒有支付寶人民幣,如何付運費?
...

是否我誤會咗呢?!3KG運費RMB¥23,不是港元呢?
kit7266
|
可以到付, 到集運拎貨時比港幣,運費差不多。
油麥麥
|
kit7266 發表於 18-11-28 20:32

Buyup 23元運費是HK$ 定 RMB¥?
happymeowy
|
buyup 不嬲人民幣計價
油麥麥
|
kit7266 發表於 18-11-28 20:32

OK!解決了,thanks
油麥麥
|
happymeowy 發表於 18-11-28 20:45
buyup 不嬲人民幣計價

是自己誤會了、弄錯了!明白了是用人仔計價,thanks
油麥麥
|
點解 buyup 用 HKD 做貨幣??

kit7266
|
油麥麥 發表於 18-11-28 20:38
Buyup 23元運費是HK$ 定 RMB¥?

預付就拍淘寶。 rmb11 +6 (續1kg)
到付 hkd12 +4 (續0.5kg).