尿道炎可唔可以淨係食橙尿藥?

cheers_iris
|
請問淨係食橙尿藥可唔可以好番?因為唔想食抗生素!thx
mama01
|
cheers_iris 發表於 18-6-11 18:51

抗生素係治根,橙尿藥只治本,長遠飲多d紅莓汁
木土土
|

就算有好轉以為好番,但應該唔斷尾,時常翻發,有排煩
cheers_iris
|
thanks以上兩位知道
Sk818
|
咁應該去試下種菌
chingmon
|
試下食益生菌
jeannietsui
|
我會咁做
唔痛之後
就食多啲對尿道好嘅食品
強健番尿道
Steveston
|
買 ocean sprxx cranberry juice 飲,超 work
HoshiSora
|

會變橙尿嗰粒,只係鎭痛。尿道發炎,應該正確完成抗生素的療程。
Carriegerrard
|
Pyridium只係for止痛架咋
要食埋antibiotics 先可以架
cheers_iris
|
Steveston 發表於 18-6-12 21:45
買 ocean sprxx cranberry juice 飲,超 work

where can I buy it?
Steveston
|
cheers_iris 發表於 18-6-12 22:26
where can I buy it?

Wellcome
ivycwl
|
以前成日發作,冇食過抗生素,次次都只開橙尿葯
mspang
|
ivycwl 發表於 18-6-12 22:27
以前成日發作,冇食過抗生素,次次都只開橙尿葯

如只吃橙尿藥,隔多久會覆發?
|
除左食對尿道炎有益的食物,更加要戒食對佢有害的食物,例如鹼水,我就係時常食之前每半年至一年一次,戒左之後2013年8月到現在都無再出現過了。
ivycwl
|
mspang 發表於 18-7-6 23:27
如只吃橙尿藥,隔多久會覆發?

冇喎。
vicky19846619
|
414928 發表於 18-7-6 23:36
除左食對尿道炎有益的食物,更加要戒食對佢有害的食物,例如鹼水,我就係時常食之前每半年至一年一次,戒左 ...

例如咩食物
海南雞飯
|

朋友成日去小便痛,話食紅梅乾就無翻發
菇芝bebi
|
vicky19846619 發表於 18-7-7 00:51
例如咩食物

䶨水最常用是雲吞麵D生麵,我細個時一食生麵就發尿淋,好辛苦
puizhe
|

我以前2個月發一次,仲有念珠菌, 食左維他命B雜。 冇事