自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

蘋果木 發表於 18-6-12 08:44
請問包團要幾錢一個人?

好多年前架嘞,係公司去,半公事半旅遊,先去北京再去西安,貴架

伯爵府

回覆樓主:

4月,花開天氣好

伯爵府

我之前睇過團的資料, 兵馬俑係咪有一部份要年滿 12歲先入得?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一直想去睇兵馬俑,吾知幾時可以去下呢

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

蘋果木 發表於 18-6-11 19:49
有冇JM去過?應該乜野月份去最好?如果只想睇兵馬俑,應該去幾多日?跟團好定自由行好?
...

啱啱4月去完, 自由行, 4日3夜, 住三星酒店, 幾企理,但唔多適合帶小朋友去。
如果只睇兵馬俑, 4日3夜都夠, 我去埋華山,同睇埋楊貴妃浴池 (唔記得叫咩名, 好似叫麗山) join local tour, 酒店有。 交通, 我地全程都用uber,大陸叫優步。
食真係正, 有個地方, 全部都係食地度野, 你上網睇人地去西安嘅blog,好多資料。
因為我今次做癈團友, 冇編行程, 去酒店join tour, 行到邊食到邊, 去到先上網搵地方食野, 但d野堅好食,又唔貴, 4個人叫到成枱野都係3舊水人仔, 我地只食玩瞓痾, 所以咩詳細資料都冇。
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

男爵府

180 發表於 18-6-12 10:29
啱啱4月去完, 自由行, 4日3夜, 住三星酒店, 幾企理,但唔多適合帶小朋友去。
如果只睇兵馬俑, 4日3夜 ...

一個人要預多少錢?

琥珀宮

蘋果木 發表於 18-6-12 10:33
一個人要預多少錢?

機票酒店加所有洗費大約用左5千港紙
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

回覆樓主:

如果只睇兵馬俑, 4日3夜都夠, 我去埋華山,同睇埋楊貴妃浴池 (唔記得叫咩名, 好似叫麗山), 鐘樓, join local tour, 酒店有。 交通, 我地全程都用uber,大陸叫優步。
食真係正, 回民街, 全部都係食地度野, 你上網睇人地去西安嘅blog,好多資料。
因為我今次做癈團友, 冇編行程, 去酒店join tour, 行到邊食到邊, 去到先上網搵地方食野, 但d野堅好食,又唔貴, 4個人叫到成枱野都係3舊水人仔, 我地只食玩瞓痾, 所以咩詳細資料都冇。

長安大排檔, 必吃, 食物水準一流, 環境衛生企理有特色, 價錢超平, 4個人3舊水人仔已經食到好飽。 食物有特色。

琥珀宮

180 發表於 18-6-12 10:38
如果只睇兵馬俑, 4日3夜都夠, 我去埋華山,同睇埋楊貴妃浴池 (唔記得叫咩名, 好似叫麗山), 鐘樓, jo ...

長安大排檔

男爵府

180 發表於 18-6-12 10:37
機票酒店加所有洗費大約用左5千港紙

吾該你,甘我心中有個預算!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

PU1926 發表於 18-6-11 20:11
兩年前暑假跟永安去過,極熱,兵馬俑一日都看完,很多人不過比小朋友認識中國都值得,去埋少林寺,華山:wah ...

男爵府

180 發表於 18-6-12 10:29
如果只睇兵馬俑, 4日3夜 ...

請問你有冇去陜西博物館呀?同埋join local tour,係咪去到酒店多數都會有?我上網睇左blog,我想睇兵馬俑,想去華清池,同埋陜西博物館,但住邊間酒店諗黎諗去都諗吾到,見你地話回民街必去,係咪住附近比較好呢?本想跟團,但聖誕節冇團出發

伯爵府

大力大力 發表於 18-6-12 02:27

前年同老婆跟團,剛碰上少林大會,每間學校都派人出來彩排 ...

珊瑚宮

蘋果木 發表於 18-8-29 17:33
請問你有冇去陜西博物館呀?同埋join local tour,係咪去到酒店多數都會有?我上網睇左blog,我想睇兵馬俑 ...

通常酒店都有跟local 合作。
兵馬俑、華清池在火車站有7元巴士到。或者坐的士都可以。
陝西博物館在地鐵站附近。

男爵府

12312 發表於 18-8-29 18:29
通常酒店都有跟local 合作。
兵馬俑、華清池在火車站有7元巴士到。或者坐的士都可以。
陝西博物館在地鐵站 ...

吾該晒你,甘我搵D近火車站既酒店好似好D

珊瑚宮

蘋果木 發表於 18-8-29 18:31

我住呢間。在回民街鐘樓附近。
(不需要住近火車站,火車站酒店比較什)

珊瑚宮

蘋果木 發表於 18-8-29 18:31

在銀泰百貨有巴士到火車站,或者坐的是都好平。(有local 團早上在銀泰百貨集合)

男爵府

12312 發表於 18-8-29 18:38
在銀泰百貨有巴士到火車站,或者坐的是都好平。(有local 團早上在銀泰百貨集合)
...

大宅

回覆樓主:

我去年12月去,華山落雪,好正。
冬天人少,不用排隊,入場費又平d,所我寧願冬天去。
我都是自由行,在永安訂套票,5日4夜。一家4口不用2萬元(連買手信),抵。

男爵府

回覆樓主:

去埋漢陽陵, 近機場

首頁

尾頁

跳至