如何應付情緒易失控既女上司?

|
女上司一遇到問題就發晒癲, 又chur到下屬死死下, 又鍾意大大聲炳人, 炳到全公司都聽到, 但其實只係一件好小既事。

對人態度又差, 成日自以為是, 以為自己大大聲,人人驚佢,佢就威晒, 其實d人覺得佢痴線而費事同佢嘈。
C.Humphrey
|
治本方法:辭職
|
C.Humphrey 發表於 18-6-11 22:30
治本方法:辭職

經濟唔容許
Edelweiss88
|
0526 發表於 18-6-11 22:36
經濟唔容許

轉工
phoebepanpan
|
0526 發表於 18-6-11 22:28
女上司一遇到問題就發晒癲, 又chur到下屬死死下, 又鍾意大大聲炳人, 炳到全公司都聽到, 但其實只係一件好小 ...

我公司某件經理就係咁。唔通你係我同事。係就恭喜你。你上司就快冇得撈
aw07044780
|
女上司一遇到問題就發晒癲, 又chur到下屬死死下, 又鍾意大大聲炳人, 炳到全公司都聽到, 但其實只係一件好小 ...

我那時都遇過, 真係頂唔順, 最終辭職。
wcpcelia    發表於 18-6-12 17:43
TMC3012
|
唯有忍, 當佢唱歌
amysnlee
|

我以前有份工女上司都係咁,有時d說話難聽都真係想爆佢,完全唔當你係人咁,最終我頂唔順同佢byebye
tthhome
|
amysnlee 發表於 18-6-11 22:47
我以前有份工女上司都係咁,有時d說話難聽都真係想爆佢,完全唔當你係人咁,最終我頂唔順同佢byebye
...

me 2
小星星1
|

咁我個女老闆好似好你女上司啲啲
althea_yan
|
amysnlee 發表於 18-6-11 22:47
...
me2
好難想像呢 d EQ 咁低嘅人點升上去做管理層
livewiflove
|
樓主係咪講緊我老細?完全形容到同一個人咁。

我都想知點面對,咁樣既老實真係令到成個環境都充滿負能量。佢地根本就係eq低過兩歲小朋友,但又以為自己什麼都是對的,其他人就全都是廢的。但實情係佢口大,人地無聲出,唔代表佢啱。

Well, 我都在搵緊方法點樣令自己無咁唔開心,只可以同樓主講句you are not alone,惟有共勉之
qqgigiqq
|
唔做係最好既方法
|

老闆出糧比我,我都可以算, 但件經理係同事啫。 佢對其他組既經理態度又差, 對同事又差, 其他組同事問佢野就帶人遊花園, 最終都無答案。 把口又賤, 成日話大陸同事又廢, 話個大肚同事生既仔都應該係廢既。
tsung
|
althea_yan 發表於 18-6-11 23:42
me2
好難想像呢 d EQ 咁低嘅人點升上去做管理層

同感
brindlewin
|

有類人係靠咁生存,不排除患燥狂症。
越有彬彬“學歷”,但其實冇料者,更甚。
jenny729
|
我試過,當時每朝一踏入公司門口已有壓力,有一次佢又發癲,我即時取出一早已準備好的辭職信同佢拜拜,佢0咗咀
Fishqqma
|
自己resign
ngwong2
|
女上司一遇到問題就發晒癲, 又chur到下屬死死下, 又鍾意大大聲炳人, 炳到全公司都聽到, 但其實只係一件好小 ...經驗所知:依類生物一出世已經"更年期"隨生附送到死.係無得變回人!!!!
bobo88hk
|
朋友家中有件一摸一樣 我都想知點搞幫下朋友

仲冷威周圍唱自己唔好野 不知所謂 揸住雞毛當令箭
番工辭職既炸