各位媽咪如果帶BB去泳池有咩心得?

gwaigwaChu
|
夏天想帶亞仔去游水,但係又驚佢會we we 落泳池度,去海灘又驚太多人,同埋太遠太唔方便,我唔想污染左啲池水,但又想同BB親子泳池游泳,俾佢玩下水,你哋有冇試過帶BB落泳池?
circle212
|
著游水片,游水前同佢we we先
cy101
|
有游水片片! 著咗可以去玩水!!
櫻花bb
|
gwaigwaChu 發表於 18-6-11 22:30
夏天想帶亞仔去游水,但係又驚佢會we we 落泳池度,去海灘又驚太多人,同埋太遠太唔方便,我唔想污染左啲池 ...

著游水片片
Poyau
|
gwaigwaChu 發表於 18-6-11 22:30
夏天想帶亞仔去游水,但係又驚佢會we we 落泳池度,去海灘又驚太多人,同埋太遠太唔方便,我唔想污染左啲池 ...

可以着游水片
cakii
|
cy101 發表於 18-6-11 22:34
有游水片片! 著咗可以去玩水!!

係,我女細嘅時候都係咁
beauty778
|
梗係有啦,不過都幾尷尬,唔係果次呀女係poo 左出嚟⋯我第一時間抱走佢
怪獸青BB
|
著游水片(防poo而已,你落得泳池預左實有尿液ga,無公德心嘅人太多,有時小朋友又難控制,怕就返屋企浴缸)如果得你帶bb去,最好帶泳帽唔好整濕頭,係泳池兩個人一齊沖涼其實超麻煩,你長髮會更加煩,我宜家都係叫老公同仔去沖,會快好多避免凍親
littlelittlepra
|
著游片
叫佢we完先出玩
太細其實玩唔到半個鐘都上水,唔洗太驚ge
TabbyLY
|
Poo或者we 落泳池度都係冇公德心,所以最好幫佢哋着泳衣泳褲
yucl_hk
|
心得就係去私人會所泳池
waiiwaii0611
|
小朋友幾大?
See
|
昨天剛帶完十四個月細仔去泳池。帶游水片、毛巾、斗篷毛巾等,出入著斗篷毛巾,玩完水去家庭房一齊沖涼,斗篷毛巾鋪地下比BB著衫。我自己會帶小食比bb補充體力,同沖涼完加件外套仔著一陣,因我覺得玩水完易攝親。
monnie33
|
而家H牌出咗一隻紙泳褲,佢本身都幾吸水同埋有防漏隔邊,就算真係忍唔住We左,都係We落條褲仔度,唔會整污糟池水
bonnyyuyu
|
monnie33 發表於 18-6-13 18:01
而家H牌出咗一隻紙泳褲,佢本身都幾吸水同埋有防漏隔邊,就算真係忍唔住We左,都係We落條褲仔度,唔會整污 ...
但係落咗水條褲咪會吸晒啲池水囉?咪成條脹晒?
貓頭雀
|
游水片防屎唔防尿架。
TreeLover
|
貓頭雀 發表於 18-6-13 21:21
游水片防屎唔防尿架。

防屎非常岩,阿女岩岩爆鑊勁,爆臭但零漏
monnie33
|
bonnyyuyu 發表於 18-6-13 21:13
但係落咗水條褲咪會吸晒啲池水囉?咪成條脹晒?
唔會呀,我試過冇事,同埋佢又可以撕開護邊,換果時都方便
birdisfreedom
|
著游水片
Maymaybe
|
Huggies 有出游水片 Aeon有得賣, 係Dory做封面 阿女超鐘意