繪畫同好

carrina
|
下星期可以開始顏色練習

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
carrina
|
貼美女圖

carrina
|

carrina
|
又買多盒靚顏色,終於到彩色練習

carrina
|
今晚貼一幅

Himawari88
|

我自己呢幾年玩數字油畫自己畫畫完全唔掂

油畫可以令人好專注,平靜,放慢

carrina
|
Himawari88 發表於 18-9-2 13:02
我自己呢幾年玩數字油畫自己畫畫完全唔掂

油畫可以令人好專注,平靜,放慢

試吓玩和諧粉彩,好易上手架

carrina
|
tempooo 發表於 18-8-10 11:54
呢幾日睇咗好多成人畫班,原來都要200蚊以上一堂,仲貴過小朋友班
跟住去youtube睇咗幾日,星期六去 ...

比你睇睇2個月嘅分別,簡直係整容成功
所以有興趣同堅持練習係好重要

carrina
|
幾經辛苦終於畫完d lace,又準備下一幅

carrina
|
今日係寫實版動漫人物,我最鍾愛嘅紅愁
眼係同唇膏上色

carrina
|
catch my eyes

carrina
|
imagine dragons

carrina
|

彩色鉛筆真係幾花時間,非常訓練耐性嘅活動

cakii
|
好靚
littletao
|
carrina 發表於 18-6-11 23:53
歡迎鍾意畫畫嘅jm上黎貼堂
呢個星期一口氣惡補番多年冇畫嘅鉛筆素描,估唔到越畫越起勁

樓主好犀利,畫得好靚
carrina
|
littletao 發表於 18-9-16 09:07
樓主好犀利,畫得好靚

謝謝
可惜時間太唔夠用,畫彩鉛真係幾花時間,而且年紀大手腳慢 ,有時畫起上黎都有力不從心嘅時候,唯有堅持堅持再堅持。

carrina
|
https://youtu.be/nNwAyGgG9ZA

天才沒有很多,後天努力更是重要
carrina
|
畫都係大幅好畫,不過就要花更多時間
今日襯lastday discount入手卡達彩鉛 同metallic watercolor

carrina
|
花卉練習
試用敗家彩鉛---caran dache

Poyau
|
carrina 發表於 18-9-26 13:40
花卉練習
試用敗家彩鉛---caran dache

好靚