想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

LinShanshan28 發表於 18-6-13 09:41
暈暈暈。都五知點了。只打肚皮是嗎?我澳門三次植入得最好等級的第一次有著床,七日流血開始生化,後來的 ...
我都好怕打針, 仲要自己落手, 真係唔知做唔做到...
不過, 既然目標清晰, 為左有BB, 都要豁出去了

複式洋房

jumpjumpfu 發表於 18-6-13 10:02
我都好怕打針, 仲要自己落手, 真係唔知做唔做到...
不過, 既然目標清晰, 為左有BB, 都要豁出去了
...

嗯。仲諗緊去邊好。

禁止訪問

大宅

Changs 發表於 18-6-13 14:55
我真係推薦台北宏孕 好多謝張醫生 比我一次得左龍鳳胎~今年尾就會卸貨~擺左3顆胚胎,成功得左龍鳳胎 , 希望 ...
恭喜你丫~~~ 龍鳳胎

別墅

回覆 jumpjumpfu 的帖子

多謝,很感恩,你都可以的。 加油!!
我四年前好似無乜留意到王EC,所以無比較過。 但我可略略分享自己揀送子鳥或覺得台灣有什麼好。 因為去過台灣,就體會到香港同台灣响不育科的差距,我現在一定推介朋友去台灣做。揀邊間就按自己的感覺及比較後決定:
1. 當然係朋友介紹,當年去台灣剛開始流行,有朋友去過送子鳥信心大d. 成功率高。
2. 一對一客服,當年有幾間都無詳細回覆,"送"的回覆最詳細,網頁上亦有海外專區,感覺實在d, 始終要越洋及咩都唔熟,最驚客服聯絡不上或答非所問。
3. "送"診所樓高數層,像小型專科醫院,感覺有規模一點。 我相信除左揀醫師之外,背後labs團隊,胚胎培養技術等設備都非常重要。
3. 台灣檢查費平好多,例如照子宮超聲波大約NT500, 約港幣$130. 在香港起碼$500還要加專科醫生診金。療程費整體台灣一定平d.
4. 香港大部份不育科醫生身兼婦產科,忙到暈,每次睇醫生都要等個幾兩個鐘係平常。 好記得有次約某醫院的不育科醫生初診,等了兩個月有期算短,當日去到護士說醫生趕住去接生。。。。 所以對於台灣的專一及專心服務,香港實在差很遠。一個國家能夠將某種醫療技術拓展海外市場,反映出其技術及規模上的成熟,所以有朋友表示响台灣做同香港做咪一樣,我係唔認同的。 如果現在台灣跟香港費用係一樣,我還是會選擇過台灣試。

大宅

kaspertam 發表於 18-6-14 14:28

好多謝你既鼓勵及詳細的分享
我都係見台灣成功率高, 所以揀去台灣做

你上次大約做左幾錢? 前後去左幾次?

預祝你放胎成功

男爵府

Changs 發表於 18-6-13 14:55
我真係推薦台北宏孕 好多謝張醫生 比我一次得左龍鳳胎~今年尾就會卸貨~擺左3顆胚胎,成功得左龍鳳胎 , 希望 ...

恭喜你呀龍鳳,可以封肚,好幸運,台灣不可以選擇性別對嗎

大宅

kaspertam 發表於 18-6-12 17:15
我睇送子鳥,冷凍胚胎儲存費約8000新台幣一年
送子鳥揀邊個醫生好呀?

禁止訪問

男爵府

Changs 發表於 18-6-16 16:55
回覆 chonglulu 的帖子

係不可以撿性別喔~~~不過胚胎大小同埋速度 可以分析喔 ...

有咩分別ga?即係醫生會“不刻意”幫你放2個不同性別?

洋房

回覆樓主

我系搵愛群翁醫師.ivf.一次bingo.去台灣之前我有去仁x初診過!之後我都決定去台灣.我覺得台灣醫生好細心.會分析我不育可能性!同仁x初診完全不同!

別墅

akifong 發表於 18-6-16 21:47
我系搵愛群翁醫師.ivf.一次bingo.去台灣之前我有去仁x初診過!之後我都決定去台灣.我覺得台灣醫生好細心.會 ...

我都係搵愛群翁醫師,開了針等抽卵,朋友介紹(她一次成功了,高0而且有免疫及血問題),翁醫生很有心,今星期他出國開會,但今日仍經電郵幫我看病歷及覆我用藥的份量。

香港我未試過,但知道好貴,而且醫生都好忙,唔多時間慢慢解釋你聽。

祝大家好孕

洋房

Angela0417 發表於 18-6-16 22:15
我都係搵愛群翁醫師,開了針等抽卵,朋友介紹(她一次成功了,高0而且有免疫及血問題),翁醫生很有心,今 ...

記得戒口.(emoji)期待聽到你好消息

別墅

akifong 發表於 18-6-16 22:57
記得戒口.(emoji)期待聽到你好消息

謝謝你呀

複式洋房

Angela0417 發表於 18-6-16 22:15
我都係搵愛群翁醫師,開了針等抽卵,朋友介紹(她一次成功了,高0而且有免疫及血問題),翁醫生很有心,今 ...

我都睇翁,第一次ivf,之前2次hk ,iui 失敗,
bingo,等待閃閃

別墅

yuki9509 發表於 18-6-21 15:12
bingo,等待閃閃

恭喜您喔!

大宅

yuki9509 發表於 18-6-21 15:12
bingo,等待閃閃
恭喜您

大宅

最近去台灣個陣,順便去送子鳥台北辦事處走左轉,感覺上送子鳥規模比較大,單對單諮詢個感覺安心D,之後都去左其他診所望下,c6都仲1516

洋房

kaspertam 發表於 18-6-14 14:28

送子鳥在台北嗎

大宅

tampopo720 發表於 18-6-22 12:05
最近去台灣個陣,順便去送子鳥台北辦事處走左轉,感覺上送子鳥規模比較大,單對單諮詢個感覺安心D,之後都 ...
請問有冇去王家瑋度睇過?

首頁
12345...7

尾頁

跳至