各位JM有冇同感,去親美容院都好怕被人sell?

天降大任
|
唔知各位JM有冇試過類似嘅經驗,
就係每次去美容院做facial,
d美容師就會借d以係咁話你皮膚有好多問題,
跟住叫你額外再買療程,
搞到我之後每次去到一瞓低就好大壓力
到底係我咁岩唔好彩撞正呢間咁hard sell,
抑或係間間都係咁?
ltp00222
|
天降大任 發表於 18-6-12 11:31

大行sell得勁…所以我好多時都去樓上鋪做
佢都會swll但無甘勁…
馬霸
|
間間都係咁,吾買就黑面,吾做好過做
wawaliluk
|

無,去咁耐無sell過。
做到最後一次都無sell。
happyyee
|
wawaliluk 發表於 18-6-12 12:04
無,去咁耐無sell過。
做到最後一次都無sell。

依家改去單次美容中心
wawaliluk
|
happyyee 發表於 18-6-12 12:48
依家改去單次美容中心

我係做機。
paradise06
|
我之前都好怕次數都未做到一半就勁sell ,但最後去個間都會有sell但只係講完你知,你唔Join 都冇話黑面,仲次次做完都有湯水飲,不過已冇返銅記返工,套票完左都冇再返去了太遠
crystal媽咪
|
去過大間同細間, 大間真係勁sell.细間的由開張到宜家十幾年也無sell
rilak
|
未必間間會Sell, 有啲就真係sell得勁, 自己要企硬, 唔好耳仔軟
同埋最好唔好帶信用卡上去
cindy618
|
勁煩
0q.cathy
|
應大部份都sell, 不過我比人sell足拾幾年,已習慣
Pulmma
|
所以已經好耐冇去過美容院
ricecooking
|
Pulmma 發表於 18-6-12 13:35

me2
wakanda
|
間間都會sell架喇
bemiu_uncha
|
Pulmma 發表於 18-6-12 13:35
我都好怕佢地sell,所以都冇去好耐喇
Chowying
|
只揀單次或者出名唔 hard sell 既先會去
WillBmama
|
我join前同經理講明我好怕人sell我。後來,有一個美容師經常sell我,我同經理講唔想俾佢做,之後,佢地mark低唔會sell我。
plumtree
|

我就係因為咁冇去做面十幾年喇。加上皮膚經常敏感,咁而家想搵間做完單次就走嘅,仲未搵到囉。
佢地大細,行都好啦。都一定sell 。一係叫你買支精華加推。一係開定療程。話抵喎而家。
對於我呢種好冇恆心嘅人,買一個療程都嫌多啦。次次臨尾做唔晒就冇左。
Conybrownbb
|
我去過唐xx做treatment,但啲人唔hard sell(之前睇過啲網友話佢唔hard sell我先敢上去)
im跳跳豬
|
所以唔會再去