#46 校網 九龍灣呂明才小學叩門

一心一意
|

我想問下呢間小學叩門係咪好難入架?
侄仔 上星期去左呢間學校面試, 話星期一會通知結果, 但宜家未有消息, 係咪即係唔收? 會唔會有SECOND IN? 同埋多唔多人放返位出黎?

唔係沙田呂明才~~~係九龍灣
ssp2017
|
呢間神校級!超難入!冇3條1冇得叩門
ssp2017
|
你舊年有冇睇個校長接受訪問
hinghing0128
|
ssp2017 發表於 18-6-12 13:38
呢間神校級!超難入!冇3條1冇得叩門

所以我唔鐘意呢間講到明要3條1先可以扣門,仲要46網唔係排頭1,2,3
一心一意
|
hinghing0128 發表於 18-6-12 13:43
所以我唔鐘意呢間講到明要3條1先可以扣門,仲要46網唔係排頭1,2,3
...

果日去面試好似都有成百幾人喎. 如果排 1 . 2 . 3 咪唔得了??

一心一意
|
ssp2017 發表於 18-6-12 13:39
你舊年有冇睇個校長接受訪問

佢講咩丫?
Patrick_star
|
一心一意 發表於 18-6-12 13:45
果日去面試好似都有成百幾人喎. 如果排 1 . 2 . 3 咪唔得了??

聽講座,校長話一個1可扣門
hinghing0128
|
一心一意 發表於 18-6-12 13:45

係呀,唔知點解咁多人揀呢間
ssp2017
|
ssp2017
|
十分鐘
|
其實個個校長都講自己只係收一D普通,正正常常小朋友,唔需要太叻,但面試時,唔識果幾個單詞,果句英文,已經out了,連二in都無。基本講就咁講,收就收神童,叻人
rean_chau
|
十分鐘 發表於 18-6-22 22:32
其實個個校長都講自己只係收一D普通,正正常常小朋友,唔需要太叻,但面試時,唔識果幾個單詞,果句英文, ...

我朋友個仔係神童,但叩門都入唔到呢間!
我朋友本來都坐定粒六覺得個仔一定考到,因為幼稚園老師對佢評價好高,比同期學生高質素好多,點知第一round完左就無得2nd in....
Ytfc
|
rean_chau 發表於 18-6-22 23:17
我朋友個仔係神童,但叩門都入唔到呢間!
我朋友本來都坐定粒六覺得個仔一定考到,因為幼稚園老師對佢評價 ...

本身有冇考直私?考成點?
bkmimi
|
呢間係校長講野好叻,學校本身無咩特別
bkmimi
|
hinghing0128 發表於 18-6-12 13:43
...

唔駛3條1也可扣門
rean_chau
|
Ytfc 發表於 18-6-22 23:21
本身有冇考直私?考成點?

無考私校。
但in 左幾間一線津小都話好難入,暫時未有叩門學校消息。
Queenie_yy
|
你小朋友派到邊間?
cheung2000
|
我母校,30年前同學成績都唔差,大部份入band 1英中,有男拔,幾年前朋友個女自行20分入到,近2年應該唔得