請問大家用乜野環保購物袋架?

kk80400
|

我之前果個係人地送比我,摺得埋,都算大,可以放得落一個鞋盒

但好境不常....佢瓜咗(爛咗)

而家要自己去淘,但左睇右睇,終於選到個

但近日又見到大媽拎住,所以又卻步
近日睇咗個款(見圖)

所以又要再搵個款

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
winniebryant
|
平時shopping用呢個

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
kk80400
|
winniebryant 發表於 18-6-12 14:51
平時shopping用呢個

E.....好靚喎 仲係淘仔買?
me920
|
我冇特別買環保袋, 好多時買野都有送, 或者商場送, 而家有好多
kk80400
|
me920 發表於 18-6-12 14:56
我冇特別買環保袋, 好多時買野都有送, 或者商場送, 而家有好多

我都有好多,但送果d有時唔摺得埋,有時係布袋唔拎得去買餸,有時又放得唔多野,又厚又重
winniebryant
|
kk80400 發表於 18-6-12 14:52
E.....好靚喎 仲係淘仔買?

唔係啊。
係日本sanrio買
小平媽媽
|
我用緊議員果啲,仲有1個醫院俾嘅,好小大陸人用 最緊要唔駛錢,買餸成日洗,好易爛,無咩所謂
mercurycc
|

所有環保袋都係獨一無二 Diy 的。
上果款香港都係賣$10-15,好多女人用架。
kmbb519
|
好靚喎, 十蚊人仔都抵呀
MM2H
|
Envirosax,好洗好用好借力,第一個十年前買用到而家仲未爛,街市買餸用得好粗
Ashleycorina
|
我用一個Cath kidston 應該就快十年,仲好新,我每次用完就消毒都仲好新
另一個係disneyland
lina9316
|
冇買過,都係買嘢送,議員送
newspaperhang
|
ikea細果個,摺好左用條條圈返住個袋,就唔會散開,仲有兩條帶呢一點好like
jasmine0527
|
hello kitty
小丸子子
|
kk80400 發表於 18-6-12 14:40

呢個好易爛,我用一次就爛咗 反而之前喺賣日本精品店買嘅好好用,用咗5年都未爛
raicherry
|
我用12蚊店有隻可以摺得勁細,就算我用細cross body都放得落,容量可以放到一個普通size鞋盒
MM2005
|
無買,一路都是朋友送的不織布環保袋
bubu2910
|

呢d花園街賣$10個。不過未必有tsum tsum款, 但有其他公仔.
shop_baby
|

呢款香港都係賣緊10蚊
sfuhsg
|
baggu不過係淘寶買,見佢質地同真既一樣咁唔係三四蚊果d,都要十幾廿蚊人仔架,買咗十個八個分埋比屋企人