上網寬頻

Minnacat
|
原先已經要268蚊一個月,黎緊就到期話要加多328一個月,我地想轉另一間!
請問大家用緊邊間,大約幾錢一個月!謝謝
無話可說
|
香港寬頻,唔使200,不過係100mb
Minnacat
|
無話可說 發表於 18-6-12 19:14
香港寬頻,唔使200,不過係100mb

我都係用佢㗎,同佢傾續約嘅時候佢話而家 最平係310幾!其實佢可能當我傻!
dictor
|
問下smart tone
無話可說
|
Minnacat 發表於 18-6-12 19:20
我都係用佢㗎,同佢傾續約嘅時候佢話而家 最平係310幾!其實佢可能當我傻!
...

你個價咁貴應該用1000mb呀!問清楚先
Minnacat
|
無話可說 發表於 18-6-12 20:37
你個價咁貴應該用1000mb呀!問清楚先

去最初比1000MB果個仲貴過310蚊,我話唔駛要呢個,要個平d月費就可以,佢地話最平都要310蚊!
howmuch
|
交cut form 啦, 續約冇可能咁貴.
felicesmile
|

香港x寛 150 100m
續約時話要 199我話唔續, 反覆電聯咗幾次企硬話 cut, 最後 offer 150
叮妹
|
howmuch 發表於 18-6-13 12:03
交cut form 啦, 續約冇可能咁貴.

我用香港寬頻十四年,佢可能見我咁多年都用佢<包括搬左兩次屋>佢今次續約仲貴過以前,所以轉左HKT,148蚊好像1OOM,包埋家居電話
howmuch
|
叮妹 發表於 18-6-13 12:08
我用香港寬頻十四年,佢可能見我咁多年都用佢佢今次續約仲貴過以前,所以轉左HKT,148蚊好像1OOM,包埋家 ...

我私樓
續前: $150, 1000M, MyTV

我要交cut form, 再拒絕幾次, 先有以下 offer, 交form前話要$2xx

續約: $158, 1000M, MyTV
$138, 500M, MyTV (選了這個)
$118, 100M, MyTV

siu05
|
Minnacat 發表於 18-6-12 19:20
...
我原價 135都唔續了, 轉了 網上行(街霸價), 平均86,30個月, 100mb
無話可說
|
Minnacat 發表於 18-6-13 11:56
去最初比1000MB果個仲貴過310蚊,我話唔駛要呢個,要個平d月費就可以,佢地話最平都要310蚊!
...

咁奇,你直接話要100mb,再問價,因為之前可能仲係比1000mb個價你
|
我香港寬頻本來$99,續約後$78送tvsuper
Minnacat
|
[email protected] 發表於 18-6-13 13:05
我香港寬頻本來$99,續約後$78送tvsuper

你就好啦!我又係呢間,原來268,而家要加到310!
Minnacat
|
無話可說 發表於 18-6-13 12:53
咁奇,你直接話要100mb,再問價,因為之前可能仲係比1000mb個價你

唔該晒,佢再打黎,我問下先!
Minnacat
|
叮妹 發表於 18-6-13 12:08
我用香港寬頻十四年,佢可能見我咁多年都用佢佢今次續約仲貴過以前,所以轉左HKT,148蚊好像1OOM,包埋家 ...

想問HKT係邊間?thx
叮妹
|
Minnacat 發表於 18-6-13 15:07
想問HKT係邊間?thx

綱上行
Minnacat
|
howmuch 發表於 18-6-13 12:13
我私樓
續前: $150, 1000M, MyTV

我相信我都會cut,佢仲要話我知最平係310蚊(唔係1000MB),我真係唔會信。
howmuch
|
Minnacat 發表於 18-6-13 15:10
我相信我都會cut,佢仲要話我知最平係310蚊(唔係1000MB),我真係唔會信。
你要真係交cut form, 他們記錄了你張會停止服務, 打電話來先至開始平....
Minnacat
|
howmuch 發表於 18-6-13 15:40
你要真係交cut form, 他們記錄了你張會停止服務, 打電話來先至開始平....

好呀!唔該晒!