頂唔順smart窿,你地用緊咩台係覺得好用架?

bubeebubee
|
好想轉,忍多陣個約一完就走,但係轉去咩台先好?
yucl_hk
|

Jasmine-4711
|
可否分享咩事?

我用中二動
bbbusy
|
bubeebubee 發表於 18-6-12 22:39

寬頻or電話?
ryan_mami
|
bubeebubee 發表於 18-6-12 22:39

可以講下點差法嗎?
SARIDON
|
以前101x同smartxxx都各有千秋,我兩個台都有用,不過慢慢就覺得依家係: 沒有很差只有更差。。所以都無乜邊間真係好好用囉!
flyinsky
|
1010好過smartxxx wor,csl都快過佢但收得差d,我都係一到期就會轉台
kmbb519
|

數碼窿我老公用緊 佢話好好喎⋯⋯

kmbb519
|
flyinsky 發表於 18-6-12 23:35
1010好過smartxxx wor,csl都快過佢但收得差d,我都係一到期就會轉台

我用csl ok ar 喺街download 野 砰砰聲
happymama2009
|
10x0喺地鐵收得差, 成日都收唔到,我就係因為咁轉左去smart窿,佢聲稱係全港唯一一間電訊商鋪到入地鐵,我而家搭地鐵上網完全冇問題
bubeebubee
|
Jasmine-4711 發表於 18-6-12 22:53
可否分享咩事?

我用中二動

貴,好貴
仲成日突然上唔到網,激死
又成日無端端收多咗我錢(當然佢有佢嘅理由去解釋)
bubeebubee
|
flyinsky 發表於 18-6-12 23:35

但係我幾個同事用CSL 又話好好,吹水果陣都叫我轉CSL, 不過仲諗緊
bubeebubee
|
kmbb519 發表於 18-6-12 23:37
我用csl ok ar 喺街download 野 砰砰聲

砰砰聲
bubeebubee
|
happymama2009 發表於 18-6-12 23:43
10x0喺地鐵收得差, 成日都收唔到,我就係因為咁轉左去smart窿,佢聲稱係全港唯一一間電訊商鋪到入地鐵,我 ...

我好少需要搭地鐵,享受唔到佢呢個優點
j_joycie
|
我由 SmarTone 轉去 1010,貴又唔係收得特別好 (地鐵就更加無使講!). 而家就嚟完約,諗緊轉返去 SmarTone 定係 HKBN
雖然 HKBN 有 5G 所謂漫遊數據,但係喺大陸係上唔到 whatsapp 面書嗰 d, 而且仲係行 4G 速度. 15/16 考慮中
蕃薯仔媽媽
|
我用薯嘜窿,響街無問題,反而響屋企收得勁差
flyinsky
|
bubeebubee 發表於 18-6-12 23:44
但係我幾個同事用CSL 又話好好,吹水果陣都叫我轉CSL, 不過仲諗緊

Cal同1010放工時間地鐵係上唔到網,不過我好少搭都無所謂,但smartone你係明顯感受到慢過csl,地鐵就上到網既,但其他地方唔會收得好d
冰極
|
蕃薯仔媽媽 發表於 18-6-12 23:52
我用薯嘜窿,響街無問題,反而響屋企收得勁差
我同你一樣~
wswong66
|
用左smartxxx好多年,收得唔錯,順暢,好少收唔到
係貴啲,之前想轉,但怕轉左仲衰所以照用返
cherrypepper
|
用 smartone 好多年,收得好好,搭地鐵上網完全冇問題