自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

蕃薯仔媽媽 發表於 18-6-12 23:52
我用薯嘜窿,響街無問題,反而響屋企收得勁差

我都覺得係,係街和地鐵好過Csl.係屋企好差,好在可以用WiFi

用戶要求終止服務

回覆樓主

我係薯乜通死忠粉,用左實幾年了,不過近年係越來越差既,有時大街大行無啦啦冇訊號咁囉
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

侯爵府

回覆樓主:

其實楼主有無諗过係妳部電話嘅性能問題呢?唔係牌子型号嘅分别咁簡单, 而係...就算係同-牌子型号, 都可以好唔同. 不过我係三叔同索尼之分. 換機之後又快又唔hang. 我都係用電訊数碼咋.
唔一定係电訊商問題, 妳試下換舊电話睇睇.

伯爵府

想生BB熱投

SMT 旺角好慢
又話4G
CSL 好過佢

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

無啦,乜窿同010都收得越來越差,不同之處係010 CS比較好囉
請勿打招呼~

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

我之前用屎媽通用到火都黎

因為我住村屋,老公,奶奶,我自己牙媽成日都話打唔到俾我

有時打得通但就收得唔好

後尾有次幼稚園老師打唔到俾我,我堅係火都黎

走去轉左佢

轉左Sun mobile, 因為得返呢間有78蚊一個月

本來諗住轉中2動,但無左78呢d plan

所以轉Sun mobile ,幾好用,接收無曬問題。

又抵。

伯爵府

回覆樓主:

之前用csl,剛轉左數馬x兩個月,反而我住新界區以前csl收得唔好,係屋企或者一入行人隨道就斷線,依家轉會後,反而收得仲好過以前,未斷過線,最緊要係價錢平一半

子爵府

charlieXD 發表於 18-6-13 01:29
我之前用屎媽通用到火都黎

因為我住村屋,老公,奶奶,我自己牙媽成日都話打唔到俾我

我最近都轉左用smartone,都係屋企收唔到
但開左wi-fi calls就收到喇

大宅

Wingwingm 發表於 18-6-13 00:29
我係薯乜通死忠粉,用左實幾年了,不過近年係越來越差既,有時大街大行無啦啦冇訊號咁囉
...

我又係...夠膽死响旺角收3G連whatsapp 都不停show ‘connecting’ !!!!!!!!!!!!! 我隔離c6 用CSL 收4G... 都係時候要轉台...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

同一台都要睇咩plan
我同個女一齊用smartone,我係陳年無限plan,佢係平價學生plan
大家一齊在街上dl同一個app(貪禮物),我整完登記埋佢至dl到一半

珍珠宮

王國教室勳章

kmbb519 發表於 18-6-12 23:35
數碼窿我老公用緊 佢話好好喎⋯⋯

SmartX我十幾年前開始用,中間on and off 唔响香港都keep住,因為以前service 好好。但近年都好差,乜都差有時候會無reception 一時又無左internet 又唔係平,我都諗轉乜好

別墅

自已用SUNMOBILE,九龍區還可以,
入到新界區就3會收得較好,大概兩三年前就用兩個台互相覆蓋,依家唔知咩環境
所以結論都係睇地區同工作需要

大宅

2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 2016畫展勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 熱血金章 秋日勳章 玩具勳章 熱血勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁岩既~我都有呢個煩惱!!
我都用左數碼X 好多年~之前一直都幾好~
近呢兩年真係好明顯差左~係街會突然收吾到~之前都吾會咁~
同埋價錢太貴~當見到身邊朋友講有幾平, 仲要無限(我得6GB), 就心郁郁想轉~
但又吾知邊間好....

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我用緊數碼cheap plan,覺得ok喎

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

flyinsky 發表於 18-6-12 23:58
Cal同1010放工時間地鐵係上唔到網,不過我好少搭都無所謂,但smartone你係明顯感受到慢過csl,地鐵就上到網 ...

係!我有時用老公個電話,開個網頁我都覺得慢過我果部 (佢smart 我 csl)

我都係好少搭地鐵
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

bubeebubee 發表於 18-6-12 23:45
砰砰聲

好似有次我哋喺千色店買嘢, 比錢時 姐姐話download佢個Apps有得平,即刻企喺cashier 度單撈,砰一聲就單撈完

不過咁,老老實實,我以前喺娘家都收得麻麻,都好睇地區就真嘅
大事化小, 小事化毛.........

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

用中移動 平平地咁囉, 我要求唔高

男爵府

回覆樓主

要睇自己經常活動範圍邊個台收得好,我好又唔等於你好,唔會有一個台完全覆蓋全港任何地方架喎!以自己為例,日日搭40分鐘港鐵,唔用數碼x, 無得上網就悶到爆

伯爵府

回覆 bubeebubee 的帖子

我用中2動約五年,可能要求唔係勁高,覺得唔差。我最主要係街睇討論區,聽歌。
但好小睇片。

寶石宮

2023年兔年勳章

bubeebubee 發表於 18-6-12 22:39
好想轉,忍多陣個約一完就走,但係轉去咩台先好?

中蠕動 $198 20g+無限全速

首頁

尾頁

跳至