自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

kikiboy 發表於 18-6-13 12:34
一副「佢夠膽就撞過來啦」咁嘅姿態,好乞人憎,又一恃老賣老例子
...

有咩事個司機慘呀我都係新牌仔,真係好驚呢d,最慘有咩事 明明唔係我錯都會入我數
大事化小, 小事化毛.........

琥珀宮

珍珠宮

kmbb519 發表於 18-6-13 13:35
有咩事個司機慘呀我都係新牌仔,真係好驚呢d,最慘有咩事 明明唔係我錯都會入我數
...

我都係咁話,但佢係唔會聽人講嘅。
不過佢就唔係明明有車來緊都衝出去
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

一副「佢夠膽就撞過來啦」咁嘅姿態,好乞人憎,又一恃老賣老例子
...
拿拿拿, 咁諗就出事喇...老老實實有邊個夠膽揸住架車撞埋人度呢? 問題係, 首先個司機要見到個人, 仲要反應夠快剎得切部車, 仲要部車夠聽話喎.........是但少咁樣.......嘿嘿! 叫佢自己諗諗啦

我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

珍珠宮

...

唔一定係老人家,什麼年紀也有,拿自己的身體和性命,跟一部行駛中,或準備行駛的車輛做賭注

珍珠宮

newcook 發表於 18-6-13 15:51
拿拿拿, 咁諗就出事喇...老老實實有邊個夠膽揸住架車撞埋人度呢? 問題係, 首先個司機要見到個人, 仲要反應 ...

佢冇咁講
係我覺得佢咁嘅姿態啫
唔聽人講冇計,所以我想警察拉佢一次
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

HoshiSora 發表於 18-6-13 16:17
唔一定係老人家,什麼年紀也有,拿自己的身體和性命,跟一部行駛中,或準備行駛的車輛做賭注
...
話時話而家D人過馬路真係唔睇車架喎, 真係睇都唔睇架, 就算過左一半"FEEL"到架車好近都好, 一係時運高, 一係就睥住你........
真係世界變呀~~~~~~~~~~~~~~~~~
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

男爵府

回覆樓主

最衰泊喺巴士站附近嘅私家車,搞到啲老人家要捐過車與車之間上巴士,好危險!

珍珠宮

newcook 發表於 18-6-13 16:29
話時話而家D人過馬路真係唔睇車架喎, 真係睇都唔睇架, 就算過左一半"FEEL"到架車好近都好, 一係時運高, 一 ...

「一係時運高, 一係就睥住你........」很寫實

公爵府

2024勳章

kikiboy 發表於 18-6-13 11:27
題外話,我好想警察拉一次62,佢成日係紅燈過馬路,唔係揸車係行路,要恨恨恨地、毫不留情地重罰佢一次,我 ...

罰佢一次, 等佢知驚係好事, 咁先唔會有意外

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

20150618bb 發表於 18-6-13 12:38
如果架車係你呢?抄左左又唔入你袋,又何必呢?

今天又係咁,個位幼稚園

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

lam133 發表於 18-6-15 09:05
今天又係咁,個位幼稚園
甘就点只抄.................出警車拖走

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

lam133 發表於 18-6-15 09:05
今天又係咁,個位幼稚園

泊咗上行人路?

首頁

尾頁

跳至