皮梳化有花痕

blackypurin
|
以前一直坐布梳化,想知點解皮梳化會有耗損嘅花痕(本身黑色而家有d米啡色痕跡)?張梳化坐了幾年,沒有特別保養但也只是正常使用,係隻皮差定咩原因呢?
Poyau
|
blackypurin 發表於 18-6-13 09:42
以前一直坐布梳化,想知點解皮梳化會有耗損嘅花痕(本身黑色而家有d米啡色痕跡)?張梳化坐了幾年,沒有特 ...

用咗幾年 正常損耗
blackypurin
|
Poyau 發表於 18-6-13 10:04
用咗幾年 正常損耗

真架?d真皮梳化唔係坐十年八年?三年就花咪好肉酸?我見老爺奶奶屋企嗰張唔覺咁花,不過佢米白色。
Poyau
|
blackypurin 發表於 18-6-13 10:33
真架?d真皮梳化唔係坐十年八年?三年就花咪好肉酸?我見老爺奶奶屋企嗰張唔覺咁花,不過佢米白色。
...

深色顯眼啲 因為始終啲皮係染色
ECO2015
|
blackypurin 發表於 18-6-13 09:42
以前一直坐布梳化,想知點解皮梳化會有耗損嘅花痕(本身黑色而家有d米啡色痕跡)?張梳化坐了幾年,沒有特 ...

我是專業梳化維修師傅,你買支圖片補色膏油一油就無事,呢個方法慳錢。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
licarol
|
ECO2015 發表於 18-6-15 13:20
我是專業梳化維修師傅,你買支圖片補色膏油一油就無事,呢個方法慳錢。

...

cathy-tse
|
blackypurin 發表於 18-6-13 10:33
...

咁你咪買張靚靚嘅sofa布抱住佢咪靚晒囉
|

...

請問邊度有得買?
blackypurin
|

...

同鞋油有咩分別?不會甩番色嗎?
blackypurin
|
cathy-tse 發表於 18-6-15 13:48
咁你咪買張靚靚嘅sofa布抱住佢咪靚晒囉

純粹好奇想知,因為一直以為一般皮梳化都坐好多年,三年就花咁平日d人點搞加sofa套咪唔係皮嘅質感?