有冇住馬鞍山的街坊?大家對馮堯敬,曾璧山有何評價?

超人迪加
|
我以前在這兩間中學做過代課,感覺部分學生比較差劣,唔知大家對這兩間中學有咩評價?
超人迪加
|
超人迪加
|
超人迪加
|
tantanmama
|
無端端做乜要數間學校?
超人迪加
|

回覆 tantanmama 的帖子

因為馬鞍山的街坊應該會對該兩間學校有多點了解..
yayaya123
|
點解你問完深水埗又問馬鞍山?
超人迪加
|
yayaya123 發表於 18-6-13 12:57
點解你問完深水埗又問馬鞍山?

以前沒親子王國,沒有平台問各位意見,咁就去左教,點知馬鞍山呢兩間中學都令小弟有很多不快的經歷..而該兩校的學生在校外的行為,我都想知下.
街福小我覺得是一間很有特色的迷你小學,而學生給我的印像都係麻麻,所以想問清楚D,日後我可以考慮推掉該校的工作..
Chowying
|
你為搵工既,咁......夾硬完學生洗唔洗夾埋校長呀
melody228
|
點解你响入面教過都唔知,反而要上論壇問人咁奇怪?
angiehouse
|
超人迪加 發表於 18-6-13 13:17
以前沒親子王國,沒有平台問各位意見,咁就去左教,點知馬鞍山呢兩間中學都令小弟有很多不快的經歷..而該兩校 ...

你教書重清楚啦,反而要問家長?
bleeblee
|
Trust yourself, what you see is the reality
超人迪加
|
melody228 發表於 18-6-13 14:02
點解你响入面教過都唔知,反而要上論壇問人咁奇怪?
每次只係做幾天,了解唔多,我試過給學生爆粗問候.有Miss上上下堂要落教員室搵支援去捉學生
超人迪加
|
angiehouse 發表於 18-6-13 14:07
你教書重清楚啦,反而要問家長?
可能有家長的子女或朋友的子女讀過或讀緊,所以想問問..
crystal媽咪
|
學生質素如何?就算我知,我話咗畀你聽都冇用。你真正面對嘅可能係人事上嘅關係(校長、同事)
超人迪加
|
crystal媽咪 發表於 18-6-13 14:36
學生質素如何?就算我知,我話咗畀你聽都冇用。你真正面對嘅可能係人事上嘅關係(校長、同事)
...
明白,明白...
Supertalkative
|
其實你問黎做咩? 如果係工作你都了解過啦!
壞學生都要教啦!

作為家長?如果你有唔好感覺你自己都已經有答案啦
超人迪加
|
Supertalkative 發表於 18-6-13 15:44
其實你問黎做咩? 如果係工作你都了解過啦!
壞學生都要教啦!

知多D係好事..學生係校內可以常常跟老師作對,串老師,欺負同學,咁他們放學校會否變番一個好學生或繼續壞下去,我就是想知道..
假設他們在班內成日同老師作對,但放學校後見到長者需要幫助的時候,學生也願意幫助的話,証明他們仲有得救..不算是一個壞透的學生..
南丁媽咪
|
超人迪加 發表於 18-6-13 13:17
以前沒親子王國,沒有平台問各位意見,咁就去左教,點知馬鞍山呢兩間中學都令小弟有很多不快的經歷..而該兩校 ...

我不是老師,
但都去過不同學校工作,
上堂壞到可以打交,講粗口,
一間課室有三部cctv....
上上下室有訓導老師入課室帶入d人,
所以我知好學校同差學校係一定有分別,
Band1同寶校一定有不同,
唔好再話讀寶校都冇所謂

講遠左....

我成日覺得,咩叫冇得救的學生?
呢個世界唔係人人都叻人人都乖,
不要一開始就判學生死刑....

冇得救定冇人救....
其實真心老師角色很重要,
我知老師也大壓力很忙
希望老師都可以因材施教,有教無類(sorry我天真左)
zone123
|

為人師表,幾壞旣都要教架啦!
壞而因為你教好旣,唔係仲有滿足感咩?
叻旣就唔駛你教啦!

就算band 1中學,
你估唔會粗口橫飛咩?