美容扮靚

跳至

首頁
23456...14

尾頁

大宅

kiki0422 發表於 18-6-30 03:26
我媽咪都係荷爾蒙斑,係a+打左幾次10640a妹打左六次pico +excel V d 斑都無淡到,我都好心灰意冷(emoji)(e ...
本來都無預佢會打到無晒....但總希望會淺色d....結果5次後..仲深色左....我都好無奈...
一直以為呢部機..係打散d斑......依家反而話係會扯左你底層色素上來...
之後叫我打定點...但都係係咁2打左2點...話會結蕉.....但打完半個月了...都無結到
結果仍然係咁深色(比未去佢到打時深色左)

所以呢...真羨慕個d...打3-4次話無晒既人......

男爵府

kiki0422 發表於 18-6-30 03:26
我媽咪都係荷爾蒙斑,係a+打左幾次10640a妹打左六次pico +excel V d 斑都無淡到,我都好心灰意冷(emoji)(e ...

請問媽咪係A妹用左幾耐時間打依六次啊?佢叫我三星期打一次但我怕太密

大宅

tracy_lui 發表於 18-6-30 10:32
請問媽咪係A妹用左幾耐時間打依六次啊?佢叫我三星期打一次但我怕太密

佢地話2-4星期內。但次次都幫我book兩星期後再做下一次

大宅

masaki126 發表於 18-6-30 04:07
本來都無預佢會打到無晒....但總希望會淺色d....結果5次後..仲深色左....我都好無奈...
一直以為呢部機..係 ...

請問你係咪a 妹?

大宅

masaki126 發表於 18-6-29 23:55
a+同a妹我都有去過.
a+打1064.....5次以上...雀斑係有淡到...但唔係完原無晒.(ps.我本身唔係多斑.面層計10 ...

聽完你講a妹,攪到我都驚驚地。因為我做第三次架,但效果我覺得真係好慢,同埋有乜理由雀班位打三次都打唔走,係表層,你話荷爾蒙班就話要打好多次者。佢地又係講話類似係底層扯反哂出黎果啲說話。

大宅

masaki126 發表於 18-6-29 23:55
a+同a妹我都有去過.
a+打1064.....5次以上...雀斑係有淡到...但唔係完原無晒.(ps.我本身唔係多斑.面層計10 ...

我覺得真係浪費哂啲錢去join a 妹。啲錢拎黎去中環果啲醫生做都無咁嬲,雖然唔係做pico, 要做傳統果隻,但起碼有保証

男爵府

胃食媽咪 發表於 18-7-1 00:15

Pico 2星期打一次

大宅

yingying貝 發表於 18-7-1 02:11
Pico 2星期打一次?

Yes

侯爵府

marcuseunis 發表於 18-6-13 10:37
求jm分享下A妹做pico laser 和超頻收費幾多?怕海鮮價,好想去做,但又怕hard sell。thx !
...

請問邊間叫a 妹?

男爵府

胃食媽咪 發表於 18-7-1 02:33
Yes

我做超頻,佢哋建議我2 weeks一次,但我最晤明佢地同我講2次超頻之間可以做laser ,其實我都諗,可以咁架咩,我都選擇相信佢地,但奇怪呢D高能量儀器可以咁密架咩

禁止訪問

男爵府

胃食媽咪 發表於 18-7-1 00:15

你試下一個月先去一次。每個人新陳代謝唔同,有d人色素拉上左,但代謝慢,就會退得慢。所以變相就會覺得仲深色過之前(護士朋友講咋)
我自己就做combo, 滿意嘅,因為主要係改善膚質,毛孔,面黃。
利申:我本身已經冇乜斑,所以從來未試過淨係打pico去斑

男爵府

yingying貝 發表於 18-7-1 03:36
我做超頻,佢哋建議我2 weeks一次,但我最晤明佢地同我講2次超頻之間可以做laser ,其實我都諗,可以咁架 ...

係可以咁樣做,我唔會只信顧問嘅,每一次新機我都會問我護士朋友。
佢話兩部係完全唔同能量嘅儀器,做嘅效果,用嘅流量同技術都完全唔同,所以呢兩部機係可以咁樣揀住做。
但同類型嘅儀器就唔可以啦!例如fractional co2 和fraxel 絕對要相隔一個月先至可以做。但fraxel和超頻又可以只需要相隔兩星期。唔知你明唔明我講咩

男爵府

Bebebibibebe 發表於 18-7-1 05:37
荷爾蒙斑係咪應該打pico快過1064?pico laser係邊部機
我見皮秒都好似有幾部 係咪差唔多 ...

深層係,其實如果有深層荷爾蒙斑加雀斑,最好做法應該係一次pico, 一次1064, Cosmax嘅醫生都係咁樣建議

伯爵府

如果唔係打荷爾蒙斑, 去A+做1064可能好D
我之前去醫生到打左6次無效果, 去A+做3,4次就好有效
試做過一次PICO, 但見唔到有咩改變, 荷爾蒙斑一D都無淡到
所以一直無去JOIN, 好在有人分享PICO無效, 咁可以慳返

男爵府

MongLeung 發表於 18-7-1 10:30
係可以咁樣做,我唔會只信顧問嘅,每一次新機我都會問我護士朋友。
佢話兩部係完全唔同能量嘅儀器,做嘅效 ...

但A妹同我講話隔一星期ok喎,即係我今日做完超頻,下星期可以做1064,然後再下星期又做超頻喎

男爵府

MongLeung 發表於 18-7-1 10:30
佢話兩部係完全唔同能量嘅儀器,做嘅效 ...

我梗係明啦

大宅

胃食媽咪 發表於 18-7-1 00:21

我都係打左3次pico覺得啲斑好似冇少到,到第4次打之前要求佢幫我照下機,比較番先發現啲斑係少左dd....唔放大黎睇都唔覺少左,佢地累陣同我講打4-5次會見到少左斑,我唔expect打左3次效果咁差...pico都唔平架嘛,真係打一次都要2 3千架之後佢地先至話幫我打結焦,希望打完會少左啦

大宅

喬 發表於 18-7-1 18:17
我都係打左3次pico覺得啲斑好似冇少到,到第4次打之前要求佢幫我照下機,比較番先發現啲斑係少左dd....唔 ...

佢地話要打到第三次先有啲野睇下,不過老實講,真係好啲啲啲果隻,佢地都有話建議我下次雀斑位打結焦會快啲。本身望六次會攪掂,依家咁攪,要做幾多次先得。樓上有啲留言話做第五次後,啲斑仲要再黑左,我都驚驚地

男爵府

喬 發表於 18-7-1 18:17
我都係打左3次pico覺得啲斑好似冇少到,到第4次打之前要求佢幫我照下機,比較番先發現啲斑係少左dd....唔 ...

但係打結焦好似風險大好多,我就可以怕1064會返黑先㨂pico呀

首頁
23456...14

尾頁

跳至