考完試會唔會停左補習

Aceace
|
請問你們的小朋友考完試有冇停左補習,到暑假先再補?唔知咁樣做會唔會得失老師(私補)?

charmingsam
|

我一向都會呀
9月先再補
JessicaElla    發表於 18-6-14 12:36
爸爸豬
|
Aceace 發表於 18-6-13 13:36
請問你們的小朋友考完試有冇停左補習,到暑假先再補?唔知咁樣做會唔會得失老師(私補)?

只停一星期。老師都要開飯
無話可說
|
以前有停架,補習老師都想放假或者旅行啦!8月再戰
tantanmama
|
我睇老師想唔想放假, 如果佢唔想放假, 我會照補, 唔想果個月扣佢人工.
另外,我會將考試後果一星期嘅當盡量調去考試前, 咁就考試前可温多D, 考完試可放鬆下又唔影響老師收入.
ilikethis2005
|
原來咁多人會暑假停⋯唔怪之得我5月尾話暫停唔補果陣個老師完全無問我點解啦⋯
但我係唔like佢而唔補⋯仲諗住佢會問下我添。
c.vieri
|
有,岩岩好補到佢考完晒試,呢個月都停晒d補習,等下個月中先上暑期班。
kcpak
|

我無停,都係一星期一日者
wcpcelia    發表於 18-6-14 17:23
Koala_Chu
|
我繼續... 重溫+備課
LoveChild
|
照補, 我囝囝暑假都會照補, 因為只是一星期一次, 除非老師想放假或者自己去旅行會調日子安排
se6b03
|
會停,9月再補。始終私補費用唔平,慳得就慳。
SKLH
|
我就一星期保持一堂

力神
|
唔會停,今年呈分更加唔會停
sunnygirl
|
除左去旅行嘅日子唔補外,考完試﹑暑假期間都會照補,預習定來年嘅嘢
fghjkl
|
爸爸豬 發表於 18-6-13 13:49

me too! 贊成 將心比己,可以叫佢預習下学年課程,逢係要人心攞心机出来做的都會顧及人感受,始终不是机器,你對我好,我對你好,吾可以只是自己有著数
YY1101
|
去旅行就停
吾去繼續温下書
debbyma
|
會停
JenniferKwok214
|
私補一星期一堂唔會停,唔補驚佢補第二個,所以keep住,補習社考完試即停,休一個月,7月中繼續
sklui    發表於 18-6-14 21:44
Aceace
|
爸爸豬 發表於 18-6-13 13:49

我喺考試前有加堂,諗住填補返我暫停時他失去的收入!
Aceace
|
tantanmama 發表於 18-6-13 15:16
我睇老師想唔想放假, 如果佢唔想放假, 我會照補, 唔想果個月扣佢人工.
另外,我會將考試後果一星期嘅當盡量 ...

我都有咁做,加左好多堂!