想問下交收找續問題

mmya
|
交收日期一早約好(不是臨時約),你覺得買家有責任準備好散紙不需要找續嗎?
hellohellojenny
|
我覺得交收前提出要找續,就無問題,唔係個個人隨時有足夠散紙在身
Poyau
|
mmya 發表於 18-6-13 14:23
交收日期一早約好(不是臨時約),你覺得買家有責任準備好散紙不需要找續嗎?
...

最好預先講清楚
kmbb519
|
睇下找幾多啦.... 如果得 張五百蚊, 我會預先講 or 自己預先唱定....
mandy952
|
...

用payme啦
mmya
|
mandy952 發表於 18-6-13 16:24
用payme啦

agree ! 但payme好快爆額
puresthell
|
...

通常未必甘細心,所以唯有自己準備好
mocha20150323
|
我覺得買家有責任準備,除非佢提早準備同賣家講。如果唔係點知佢比幾多錢要找幾多呀
Miss.Hui
|
作為賣家,我會準備定。買家比100定500我都有得找
suzukiii
|
預先講清楚會好d
crystal媽咪
|
100蚊以內我通常都會找。咁一般對方都會預備散銀。 試過我喺閘裏面,對方畀五百蚊我。
我叫佢唱散咗先畀我

試過有一次買賣好似類似24蚊, 對方比40蚊。我冇散銀,跟住散銀佢得22蚊。
我又趕時間所以焗住收22蚊。後來覺得好唔抵,因佢係$30講價到$24,以後我一定預備散銀
helen02
|
下......睇你係買定賣?我自己做買如果身上真係無散紙咪早揚聲叫賣家準備
tkop
|
mandy952 發表於 18-6-13 16:24
用payme啦

how use
tansyneko
|
無,但我自己就習慣,不論我當時身份係買家定賣家,我會自己準備定
小小馬奇朵
|
買賣我都會預備定散紙
如果真係冇,交收前我會預先問一問對家