麵包機

sillykaka
|
想買麵包機,平時都係買麵包店的麥方包同白方包比較多,屋企有多士爐會整多士。屋企人唔多,都係得我同2歲仔食,遲下請埋姐姐,都係3個人食!
請問如果買P記咩型號比較方便,或者其他牌子比較好?我google左幾日,好多型號同評價睇到花多眼亂,多謝各位jm指教!
YY1101
|
sillykaka 發表於 18-6-13 16:14
想買麵包機,平時都係買麵包店的麥方包同白方包比較多,屋企有多士爐會整多士。屋企人唔多,都係得我同2歲 ...

Panasonic吾使買最新,舊一款夠用
sillykaka
|
YY1101 發表於 18-6-13 16:18
Panasonic吾使買最新,舊一款夠用

唔好意思,請問即係邊個型號啊?
BK2002
|
想買麵包機,平時都係買麵包店的麥方包同白方包比較多,屋企有多士爐會整多士。屋企人唔多,都係得我同2歲 ...
Panasonic SD-PT1002
採用全新變頻式摩打,模仿人手揉麵,口感更豐富

同舊款差幾百蚊, 我會揀新款嘅變頻摩打。

我舊年買咗SD-PT1001, 同1002分別係無得整肉鬆。

我家姐用過象印同P仔, 都係P仔無得輸。
hhmum
|
我都想買部人哋話咩都放哂入去就得?係吾係真?
|
原則上係,但整完係一個大包,不是一個個的包
BK2002
|
hhmum 發表於 18-6-13 16:55
我都想買部人哋話咩都放哂入去就得?係吾係真?

係真㗎,量好所有材料放入機㩒個掣就整到大約一磅白方包。
如果嫌白方包單調,可以加可可粉/綠茶粉/即溶咖啡粉/黑白芝麻/提子杏仁等⋯

扮下千變萬化嘅~方包

sillykaka
|
1314625 發表於 18-6-13 17:07
原則上係,但整完係一個大包,不是一個個的包

咁邊款可以整到一個個包㗎?
konnie88
|
BK2002 發表於 18-6-13 16:40
Panasonic SD-PT1002
採用全新變頻式摩打,模仿人手揉麵,口感更豐富
yes! totally agree
|
無,但可用機搓粉再發酵來焗
Poyau
|

用開Kenwood都可以
yungchai
|
其實,我覺得美的最抵玩,3百幾蚊,整個幾月已回本!
sillykaka
|
yungchai 發表於 18-6-13 21:47
其實,我覺得美的最抵玩,3百幾蚊,整個幾月已回本!

有無型號啊?
係咪都係掉曬所有材料落去就得?
難清洗嗎?
yungchai
|
跟食譜,不過其實都係將所有材料放晒入去!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
milau
|
我舊年買106,使用率極高,比我再揀過的話,我會買1002,應該仲正。
sillykaka
|
milau 發表於 18-6-14 00:41
我舊年買106,使用率極高,比我再揀過的話,我會買1002,應該仲正。

多謝jm意見!
我再研究一下先!
sillykaka
|
Poyau 發表於 18-6-13 21:21
用開Kenwood都可以

kenwood咩型號啊?對呢個brand唔係好熟悉。
thank you
Poyau
|
sillykaka 發表於 18-6-14 08:24
thank you

Kenwood BM250

http://www.kenwoodworld.com/zh-hk/all-products/cooking-and-baking/breadmakers/bm250-bread-maker-0wbm250001
Teletrend
|
sillykaka 發表於 18-6-14 08:24
thank you

買P牌啦!多人用,也多人答到問題
sillykaka
|
Poyau 發表於 18-6-14 11:15
Kenwood BM250

http://www.kenwoodworld.com/zh-hk/all-products/cooking-and-baking/breadmakers/bm250- ...

thank you jm!