我無膽出聲…

得閒姨
|
我帶住幾個仔女放學搭輕鐵,上車見到一個輪椅男大庭廣眾開大喇叭煲劇,仲除鞋晾腳上扶手,其他人都睥行佢,但佢完全當無到,我承認我無膽,真係唔敢出聲指責,驚佢會出口問候,我唔想仔女聽到我比人用粗口鬧,而我係唔識同人鬧交既人…
chuiyeebird
|
唉!佢以為自己係傷殘或有需要人士就可以為所欲為
mercurycc
|
係呢類人,我都唔會出聲,
佢地好惡,一下唔鐘意可以係咁用粗口鬧人,
見過一次鬧足一個站架。
waynewon
|
影相推佢做網紅,只要紅咗,地鐵會搵人招呼佢。。
siu-miu
|
如果是傷殘人士我會由得佢⋯⋯
如果佢咁做可以令佢開心d生活,而我只是過客,忍受一個車程可以接受啊
crystal媽咪
|
我諗我同你都一樣
有時啲人真係好癲唔好話開口鬧佢、拍片、影相我都唔夠膽,如果冇傷害到人,我未必一定出聲
得閒姨
|
waynewon 發表於 18-6-13 16:43
影相推佢做網紅,只要紅咗,地鐵會搵人招呼佢。。

我有諗過,但最後都唔咁做,得饒人處且饒人…
20150618bb
|
得閒姨 發表於 18-6-13 16:38
我帶住幾個仔女放學搭輕鐵,上車見到一個輪椅男大庭廣眾開大喇叭煲劇,仲除鞋晾腳上扶手,其他人都睥行佢, ...

有的在行人路,開快車
無話可說
|
似精神有問題,我只會啤住,都唔會出聲,自保
losttoa
|
你有小朋友響身邊,唔好搏,條友可能傻或有暴力傾向
小虎與點點
|
回覆 得閒姨 的帖子

有小朋友是身邊不好博, 呢類人好火爆
celia.sheep
|
losttoa 發表於 18-6-13 17:01
你有小朋友響身邊,唔好搏,條友可能傻或有暴力傾向

係呀,雖然好似縱容左佢地,但有小朋友響身邊又冇同男人一齊就吾好亂來
choco_soup
|
佢地有無著校服?有就同佢地間學校講。
ARabbit
|
可能呢D人自卑
就要做D出位嘢
有人注視有存在感吧
而且多數冇人會開聲話佢
oscar528
|
呢排好多呢d傷殘人, 我有懷疑有好多係偽傷殘
tsung
|
ARabbit 發表於 18-6-13 18:26
可能呢D人自卑
就要做D出位嘢
有人注視有存在感吧

中point
loved
|

坐輪椅對腳仲可以好自如咁隨便放上扶手位咁奇怪?真真傷殘病假傷殘呀!不過咁咁爛達達嘅男人,我唔會同佢嘈囉
得閒姨
|
choco_soup 發表於 18-6-13 17:18
佢地有無著校服?有就同佢地間學校講。

FunWong
|
帶住小孩 唔敢出聲話人
得閒姨
|
oscar528 發表於 18-6-13 18:30
呢排好多呢d傷殘人, 我有懷疑有好多係偽傷殘

其實我都覺得佢係咪真傷殘,佢對腳活動自如,有力晾上扶手,仲可以抬起凌空互相摩擦…