自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

琥珀宮

noodleball 發表於 18-6-13 18:05
我都入左貨,但仲未開黎用,唔知效果係咪真係好正呢

我用咗一張,個mask 真係好貼,但未有奇蹟出現

其實我無暗瘡又無暗拉,好似啱我仔女用多咗,但我怕比佢地試真係正,不停要我比佢地用,咁c貴

子爵府

木土土 發表於 18-6-13 18:18
我用咗一張,個mask 真係好貼,但未有奇蹟出現

其實我無暗瘡又無暗拉,好似啱我仔女用多咗,但我 ...

真係好貴好貴,如果真係出現奇蹟效果就值既,我買左一盒,唔捨得買太多

琥珀宮

noodleball 發表於 18-6-13 18:21
真係好貴好貴,如果真係出現奇蹟效果就值既,我買左一盒,唔捨得買太多
...

買五盒有discount ,我搵fd 夾,自己要咗兩盒

伯爵府

回覆樓主

皮膚太依賴面膜, 護膚品。 你試下忍痛停一排, 只搽一次最基本潤膚。 用cream洗面。

爆一排油, 應該會好過你而家。 你太錫佢, 搞到d皮膚無左自我更新功能。

伯爵府

回覆樓主

仲有, 你留d錢來食花膠好過。每星期食一次, 已經有明顯改善

侯爵府

回覆樓主

保濕最重要

男爵府

南丁媽咪 發表於 18-6-13 17:34
我係暗瘡底,
自問一定不是皮膚好ga la,
不過近期真係好乾

外用唔得咁試下調理身體,一日飲夠12杯水+早d訓+少食甜(最好唔食蛋糕甜品)

男爵府

回覆樓主

還有我覺得腸道暢通都好重要,身體的垃圾及毒數,如不是由排泄走出,就是由皮膚反映出,所以除補充水分,我亦有吃益生菌。

用戶要求終止服務

alicemic 發表於 18-6-13 17:56
底層唔好, 表面點搞都無用, 呢個係經驗之談, 建議你唔好搵氣團式美容院做, 因為果啲多數靠做機,而本身 ...

我自己做開小店,決定返去做一次hydrafacial 急救下

用戶要求終止服務

issactmaria 發表於 18-6-13 18:32
還有我覺得腸道暢通都好重要,身體的垃圾及毒數,如不是由排泄走出,就是由皮膚反映出,所以除補充水分,我 ...

我一兩日都一次便便

用戶要求終止服務

laisausau 發表於 18-6-13 18:31
外用唔得咁試下調理身體,一日飲夠12杯水+早d訓+少食甜(最好唔食蛋糕甜品)
...

真係要飲返多d水

用戶要求終止服務

艾莉 發表於 18-6-13 17:50
原來你隔日就PEELING 太密喇

之前太浮粉所以peel得密,依家乾就唔feel住

用戶要求終止服務

tester5 發表於 18-6-13 17:52
太多野吧,皮膚會否消化唔到?30歲好年輕,清潔、保水、防曬做足吧。應該唔會太乾。

我有用雪花秀既first ...

我平時用佢,
但夏天熱,用雪花秀都幾笠

用戶要求終止服務

edohoi 發表於 18-6-13 17:38
從生活著手,夏天經常開冷氣會比較乾。晚上在房內放杯水預防吧!平時要多飲水,再唔係睇下中e調整內在機能 ...

臨訓我揸decleror serum,油狀
先不至冷氣抽乾

男爵府

回覆樓主

太密做peeling 會好乾。我先排一個星期做一次家用果酸peeling 點知過左一排見額頭好乾第一次見到紋,嚇死我。停止一齊加努力保濕先回復ok

用戶要求終止服務

南丁媽咪 發表於 18-6-13 18:53
臨訓我揸decleror serum,油狀
先不至冷氣抽乾

用戶要求終止服務

Maxki 發表於 18-6-13 18:54
太密做peeling 會好乾。我先排一個星期做一次家用果酸peeling 點知過左一排見額頭好乾第一次見到紋,嚇死我 ...

之前太浮粉所以peel得密,依家乾就唔peel住

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

南丁媽咪 發表於 18-6-13 18:46

我自己做開小店,決定返去做一次hydrafacial 急救下

我以為都試過一排皮膚好差,做開間小店美容院叫補幾百蚊用救急藥水,支藥水係做足一個療程, 每次做facial 都會加落按摩度, 我覺得幾有效, 不過唔記得果支叫咩名, 你可以問下你間小店, 佢哋行內人可能都知。

子爵府

moniko 發表於 18-6-13 18:28
仲有, 你留d錢來食花膠好過。每星期食一次, 已經有明顯改善

飲埋石斛更好

大宅

回覆樓主

首先要睇下咩原因皮膚乾,睇下自己會唔會有機會皮膚過敏或者有濕疹。如果兩樣都無,暗瘡底,就一定要用oil free 嘅skincare,peeling or mask其實對皮膚無咩作用。休息多啲反而更有幫助!

首頁
12345...7

尾頁

跳至