自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我以前同你一樣,生暗瘡生咗好多年,花咗好多錢做facial,亦試咗唔同產品,但效果不大,攪來攪去都唔好。後來,我去睇中醫,有食中藥,但個中醫話比我知,食唔食中藥唔係重點,生活習慣先係重點。於是我聽佢講,唔做facial,用最簡單既產品,改變生活習慣,結果而家好返!
首先,你要確定自己每日有排便,食多D蕃薯粟米等高纖食物。每日或隔日做運動,係要流汗既運動,唔係柔軟體操果D,飲足夠水,每日食適合你既生果,例如你寒底就唔好食寒涼既生果,最後就係唔可以夜瞓,有足夠睡眠。

我之前已經試過好多方法,使咗好多錢,但原來唔使錢就可以醫番好,淨係用錢買生果蔬菜。做運動我去跑步,又唔使錢又唔使人陪,有對波鞋就得,記住係要跑到流好多汗,我大概隔日跑20分鐘。你做曬以上既野,效果比facial更好更快。JM加油啊!

子爵府

MC媽 發表於 18-6-15 18:20
其實外在因素有影響, 內在先係主因, 我由發育開始都係暗瘡性皮膚, 廿幾歲時試過一次大爆發, 最終係靠中 ...

請教你的中醫在那區呢?是煲藥還是藥粉?謝!

子爵府

yaumuimui 發表於 18-6-16 07:51
請教你的中醫在那區呢?是煲藥還是藥粉?謝!

將軍澳,煲藥

子爵府

MC媽 發表於 18-6-16 08:36
將軍澳,煲藥

Oh, 對我。。太遠了。謝謝資料!

水晶宮

南丁媽咪 發表於 18-6-15 21:45
當年20多歳,健康正常,肝功能全部肥佬醫生都嚇親

我做最簡單一味bio機,我已經差不多5字頭,都可以keep到,bio機原理係做深層清潔同通淋巴,價錢又唔貴,好有效

公爵府

回覆樓主

試下食療養番個身體,飲多啲湯水

男爵府

Lemonskin 發表於 18-6-15 23:47
我以前同你一樣,生暗瘡生咗好多年,花咗好多錢做facial,亦試咗唔同產品,但效果不大,攪來攪去都唔好。後 ...

認同!我都係之前皮膚差,宜家堅持有氧運動,可能新陳代謝提升,皮膚愈來愈好。

公爵府

回覆樓主:

唔覺

首頁

尾頁

跳至