自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我有次又係, 個職員企係問的, 我行第一行, 佢望實我 我行第二行, 佢又行前 d 望實我, 到我行第三行, 佢又行前d 昅實我, 老實講真係唔多好的感覺, 好似驚死我偷野咁, 牛咁眼望實我 我咪走囉, 專登唔買
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

回覆樓主

識人做過萬0
係膠層指定
個個客都要打招呼同問想搵d咩可以幫你呀
個個月都有神秘顧客,無做就0分
失分果個好大罪

怕人偷野都係
試過忙到甩碌期間被偷野,睇返cctv之後叫個同事入房
鬧個同事經過時無同個賊打招呼,如果有做咁個賊知職員留意到佢就唔會偷野喎

我聽到都原來萬0職員咁大壓力

男爵府

回覆樓主:

你試下求其攞枝產品,然後用英文問下成份、點用、有冇副作用……只要用英文一輪咀很快很流利咁講,她們即會好快閃遠

禁止訪問

大宅

回覆樓主

以前做過屈記,其實我真心唔想理啲客,但有神秘顧客依種人存在,神秘顧客可以係一個阿叔一個c9一個靚女⋯一個你根本估唔到ge人,只要佢行過你無同佢打招呼,佢企喺貨架無人提供服務講出貨品的特性作用之類就會扣分,扣咗分ge後果公司會煩到你死,比超大壓力分店經理,所以你想像得到分店經理又會俾幾大壓力啲員工未?所以我以前做屈記時真的見到每一個客都跟住佢,問佢有咩幫到佢(其實我一啲都唔想跟住佢,但公司政策係咁,我都好無奈)

禁止訪問

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我都吾鐘意行萬O,吾跟你都好都會就不時望下你呢個感覺真係吾舒服,有一次我聽到個職員用對講機講黃色衫帶帽,我見到係個男人我吾知佢哋係咩意思,我真係吾會再入我通常係藥房買。
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

珍珠宮

喜歡你更多 發表於 18-6-13 21:21
好唔鐘意萬寧的職員, 行萬寧有種壓逼感, 職員行到邊跟到邊, 不停問有乜野幫到你, 好似好驚你偷野. 你帶埋 ...

屈人寺先勁。

禁止訪問

水晶宮

回覆樓主

試過一間有職員跟,直接同佢講,我想自己慢慢睇,佢就行開啦!佢哋都應該係公司要佢咁做姐,職責所在,又未至於去到討厭嘅!

大宅

喜歡你更多 發表於 18-6-13 22:36
咁我下次會同佢哋點下頭微笑話唔駛啦唔該咩!謝謝妳話我知內情。

所以我依家去屈記萬記見到有人跟住我,我都講我自己睇得喇,通常講完佢地會行開,因為佢已做咗自己本份不會再煩住你,但著住黑色衫的人不在此列,因為佢地只sale自己牌子的產品,見到顧客會跟住不停問想揾咩?有無食開蟲草,今日邊隻蟲草買幾送幾,煩c人⋯其實依種先最煩

男爵府

喜歡你更多 發表於 18-6-13 21:21
好唔鐘意萬寧的職員, 行萬寧有種壓逼感, 職員行到邊跟到邊, 不停問有乜野幫到你, 好似好驚你偷野. 你帶埋 ...

講開萬寧,又一城分店個位後生仔藥劑師好好,問過佢幾次都好有耐性解釋問題又好有禮貌!

禁止訪問

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

唔覺喎,但有時搵野時佢地會上前嚟問下有冇野幫到手,如果你話唔需要佢都唔會跟

大宅

喜歡你更多 發表於 18-6-13 22:49
係呀!係著黑色衫的。應該想sale野都未定

佢地計佣的,賣得多分得多,當然係見親人入黎都跟住佢,不停問佢想搵啲咩,之後再sale下自己牌子產品

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

pomanlife 發表於 18-6-13 21:25
屈人寺有段時間行入去就有人係度追住黎sell 化妝品咪仲衰

我就係唔鐘意化妝品小姐,所以我晤去屈人寺的

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

係咪生意差左,以前唔會跟住,係d阿姐賣補品先會

水晶宮

回覆樓主

係行過會問「有咩可以幫到你」
我答佢「自己睇下先, 唔該」
就唔會跟, 不過行一次會講多過一次, 唔同staff, 我地都係機械人式對答

子爵府

回覆樓主

我屋苑萬寧同屈人寺打對台開,好彩兩間都無行人釘人政策

首頁
23456...9

尾頁

跳至